spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitateAu venit echipamentele!

  Au venit echipamentele!

  Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a conformat măsurilor cerute de Ministerul Sănătăţii şi a reuşit achiziţionarea din surse proprii a echipamentelor de protecţie necesare personalului angajat în caz de contact cu vreo suspiciune Ebola. Managerul Tiberiu Tătaru spune că, Spitalul Judeţean este pregătit pentru a gestiona astfel de situaţii, dacă va fi cazul.

  A trecut la fapte. Este vorba de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, care, în cadrul planului de măsuri pentru a gestiona orice risc, a procedat la achiziţia de echipamente speciale, care asigură un grad sporit de securitate în cazuri de pandemii. Măsura ţine de o procedură standard, nu există motive de panică sau alarmare, dar potrivit Ministerului Sănătăţii, şi în teritoriu trebuie făcute anumite demersuri de siguranţă în cazuri de risc. Echipamentele vor fi distribuite la secţia de Boli Infecţioase acolo unde există pus la punct un compartiment de terapie intensivă. Preţul de achiziţie al unui echipament a fost 99 de lei. Fiecare set este format dintro mască de protecţie respiratorie, un combinezon de protecţie, acoperitor de pantof de tip cizmă, ochelari şi mănuşi de protecţie pentru riscuri. Aceste lucruri sunt utile în orice spital, mai ales judeţean de urgenţă şi ne-am dotat astfel încât în cazuri extreme să putem răspunde solicitărilor şi bineînţeles şi indicaţiilor venite de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

  Echipamentele medicale speciale, măsură preventivă

  În următoarea perioadă, sunt aşteptate echipamente medicale speciale şi de la Ministerul Sănătăţi. „Ne-am conformat instrucţiunilor nu că ar exista vreo suspiciune şi sper nici să nu fie cazul, dar preventiv trebuie să fii pregătit şi am venit cu aceste echipamente în plus faţă de cele pe care Ministerul Sănătăţii în cazuri fortuite le va trimite în teritoriu”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu. Important este însă că prin conformarea la cerinţele Ministerului Sănătăţii, orice suspiciune de Ebola va putea fi gestionată astfel şi în Judeţul Gorj fără urme de risc pentru medicii care ar intra în contact cu eventuali bolnavi. Confirmarea sau infirmarea diagnosticului se face numai la Bucureşti.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: