spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateVerificări la bazele de deszăpezire

  Verificări la bazele de deszăpezire

  Bazele de deszăpezire din stațiunea montană Rânca și de pe Defileul Jiului au fost verificate, astăzi, de o comisie coordonată de prefectul județului Gorj. Marcel Iacobescu a dorit să vadă cu ochii lui că rezervele de material se află la fața locului pentru ca iarna să nu ne ai prindă, ca în alți ani, pe nepregătite.

  O comisie formată din reprezentați ai Prefecturi Gorj, IPJ Gorj, ISU Gorj și SDN Târgu Jiu au mers la două din cele 6 baze de deszăpezire existente în județul Gorj. La ora actuală în județ este asigurat material antiderapant în proporție de 46%. Într-un comunicat ulterior DRDP Craiova anunța că este pregătită pentru iarnă, fiind semnate contractele având ca obiect lucrările de întreținere curentă pe timp de iarnă

  “Pe raza drumurilor naționale din subordinea DRDP Craiova, vor acționa un numar de 430 de utilaje specializate, 104 dintre acestea fiind utilaje proprii și 326 închiriate, în caz de nevoie, acestea se pot suplimenta, la cerere, cu încă 123 de utilaje specializate.

  DRDP Craiova are în depozite, la aceasta dată, asigurat peste 50% din necesarul de 35.000 de tone de material antiderapant prevăzut în planul de iarnă, fiecare secție având asigurate stocurile conform perioadei actuale, putând lansa comenzi atunci când situația o impune.

  Utilajele specializate pentru intervenții pe timpul ierni 2021-2022 sunt locate în cele 41 de baze de deszăpezire și 17 puncte de sprijin amplasate pe drumurile naționale aflate în administrare.

  La nivel de secției SDN Târgu Jiu situația se prezintă astfel

  • 6 baze de deszăpezire,
  • 3 puncte de sprijin,
  • 19 utilaje proprii,
  • 51 de utilaje închiriate, ce se pot suplimenta la nevoie cu încă 17 de utilaje la cerere,
  • Stoc actual de material antiderapant: 46% din necesarul pentru iarna 2021-2022”, au transmis oficialii, printr-un comunicat de presă.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: