spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateVezi când deschide CEO baza de tratament Săcelu

  Vezi când deschide CEO baza de tratament Săcelu

  Complexul Energetic Oltenia (CEO) încearcă să deschidă mai devreme sezonul turistic la Săcelu. Spre deosebire de alți ani sau de perioada pandemiei, administrația Complexului Energetic Oltenia a decis să demareze pregătirile pentru redeschiderea bazinelor exterioare, atunci când vremea va permite acest lucru.

  CEO deține o Bază de tratament și un Centru pentru perfecționarea și recuperarea personalului la Săcelu, dar turiștii sunt atrași, în special, de ștrandurile exterioare, cu ape sulfuroase, cu nămol, benefice pentru sănătate, a căror culoare diferă în funcție de bazin și de anotimp. S-a început mai devreme cu amenajarea bazei de agrement, având în vedere că este nevoie să fie realizate anumite lucrări de reparații și de pregătire, astfel încât totul să se prezinte în condiții cât mai bune pentru beneficiarii din cadrul Complexului Energetic Oltenia sau pentru externi. Au fost aprobate fonduri pentru achiziția brățărilor în baza cărora se va face accesul la centrul de agrement, astfel încât să nu fie probleme.

  54.000 lei, pentru reparații și înfrumusețare

  De asemenea, a fost alocată suma de peste 54.000 de lei pentru cumpărarea materialelor necesare, în vederea efectuării lucrărilor de reparații și înfrumusețare. Este nevoie să fie îmbunătățite căile de acces, efectuată igienizarea și repararea cabinelor de duș. Dacă va fi necesar, vor mai fi achiziționate șezlonguri și umbreluțe. În perioada pandemiei, centrul de agrement a stat mai mult închis sau accesul a fost posibil unui număr limitat de persoane, în funcție de restricțiile din pandemia de coronavirus.

  Atestate din vremea romanilor

  Calitatea apelor cu nămol de la Săcelu este atestată încă din perioada romană. Aici se află bazine cu ape cu efect binefăcător pentru pacienți care suferă de diferite afecțiuni. Bazinele sau izvoarele sunt folosite nu numai pentru tratament, ci și pentru agrement. Stațiunea Săcelu este, pentru mulți gorjeni, o alternativă la litoral, având în vedere costurile mai mici.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: