spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateVicepreședintele Consiliului Județean Gorj: „Lumea trebuie să fie pregătită pentru o majorare...

  Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj: „Lumea trebuie să fie pregătită pentru o majorare temporară a tarifelor“

  Gorjenii trebuie să se pregătească la o creștere semnificativă a tarifelor pentru colectarea deșeurilor, în cazul în care contestația privind decizia de suspendare a activității de la groapa de gunoi din Târgu Jiu nu va fi admisă de instanța de judecată. Declarația a fost făcută de către Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, la o emisiune de la postul Gorj Tv: „În condițiile în care pe data de 2 aprilie nu va fi o decizie favorabilă Polaris Mediu, atunci va trebui să recurgem la soluții legate de majorarea tarifelor.

  Lumea trebuie să fie pregătită pentru o majorare temporară a tarifelor. Nu spun cu multă ușurință acest lucru. Am căutat pe contractul pe care ADIS îl are cu operatorul Supercom și am încercat să găsim lucruri care să ne fie favorabile. Operatorul este obligat prin contract să adune gunoaiele, dar noi avem obligația să-i spunem și să-i asigurăm locul unde să depună aceste gunoaie“.

  Unele primării au majorat tariful la începutul acestui an

  Mai multe primării din județul Gorj au luat decizia de creștere a tarifelor chiar la începutul acestui an, iar o nouă creștere va duce la nemulțumiri mari în rândul populației: „Pentru primarii de comune este o situație delicată, pentru că ei tocmai stabiliseră creșterea tarifului de la 14 la 16 lei pe gospodărie la începutul anului și acum sunt obligați să discute la nivelul Consiliilor Locale și a primăriilor o nouă majorare de tarife. Aceasta este realitatea. Vor fi primării care își rezolvă problema, iar altele care nu“, a mai spus Dorin Tașcău.

  Se știa de mai mult timp de riscul închiderii depozitului de deșeuri

  Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj a mai anunțat că se știa de mai mult timp despre riscul ca groapa de gunoi să fie închisă: „Am avut o primă întâlnire chiar în prima săptămâna de mandat cu factorii de decizie și am atras atenția asupra acestui aspect. Domnul Giorgi de la Mediu mi-a comunicat că în luna martie este posibil să se ajungă la închiderea depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu. A fost decizia instanței. Agenția de Mediu și Garda de Mediu au făcut ceea ce au crezut de cuviință, iar noi trebuie să facem în așa fel încât trebuie să găsim soluții la această problemă“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!