spot_img
26.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateVIDEO: A început asfaltarea la podul din zona Lainici

  VIDEO: A început asfaltarea la podul din zona Lainici

  Lucrările la podul peste râul Jiu din apropiere de Mănăstirea Lainici avansează într-un ritm alert. „S-a început așternerea primului strat asfaltic la podul de pe DN 66, din zona Lainici“, au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

  Constructorul podului este asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L.
  Contractul are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. A fost semnat în anul 2020, iar lucrările au început în vara anului trecut.
  Circulația pe vechiul pod a fost oprită în urmă cu aproximativ 15 ani, ca urmare a afectării structurii de rezistență din cauza viiturilor. A fost realizat un pod provizoriu, cu un singur sens de mers, pe care pot să circule autovehiculele cu o greutate de până la 29 de tone. Pentru a se elimina restricțiile existente s-a luat decizia construirii unui nou pod. Acesta va avea o lungime de 75 de metri şi va fi singurul pod cu arc construit în Oltenia după anul 1989. Pe lângă pod, în zona Mănăstirii Lainicii se amenajează o parcare, un zid de sprijin, iar drumul național va fi deviat pe un alt traseu pentru a se permite accesul în condiții de siguranţă sporită la lăcaşul de cult.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: