spot_img
30.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateVIDEO Atingerea operelor lui Brâncuși se sancționează cu amendă de 2.500 de...

  VIDEO Atingerea operelor lui Brâncuși se sancționează cu amendă de 2.500 de lei

  consiliu localConsiliul Local Târgu Jiu a aprobat, ieri, proiectul de hotărâre prin care se interzice atingerea operelor lui Constantin Brâncuşi aflate în cele două parcuri din Târgu-Jiu.

  Măsura a fost luată după ce, în ultimele săptămâni, mai mulți tineri aflați în vizită la Coloana lui Brâncuși au scrijelit-o cu diferite nume și semne. Hotărârea adoptată interzice contactul fizic al vizitatorilor cu operele lui Brâncuși, în condițiile în care, până în prezent, exista o hotărâre de Consiliu Local prin care se permitea vizitatorilor să se așeze pe scaunele de la Masa Tăcerii. De asemenea, se interzice accesul pe Aleea Scaunelor a bicicliştilor, persoanelor însoţite de animale şi a celor care se deplasează cu role, skateboard şi a vehiculelor cu sau fără motor în afară de cele care se ocupă de salubrizare sau a laboratoarelor mobile de cercetare și monitorizare a operelor. Amenda pentru cei care încalcă această hotărâre este între 500 şi 2.500 de lei. Amenzile vor fi aplicate de către polițiștii locali. Măsurile vor fi puse în aplicare după ce se va obține avizele de Ministerul Culturii.

  Cordon de protecție

  O altă măsură care a fost intens discutată s-a referit la posibilitatea protejării operelor cu un cordon în cazul unor evenimente sau a unui flux mărit de vizitatori: „În cazul unui flux mărit de vizitatori, a unor grupuri mari neorganizate corespunzător, a unor evenimente artistice sau de orice fel, greu de supravegheat, se poate utiliza un cordon de protecție și prezența unui ghid specializat”, se arată în hotărârea de Consiliu Local.

  Consilierii locali s-au certat

  Consilierii locali au dezbătut proiectul de hotărâre mai mult de o jumătate de oră. Consilierii PNL au propus scoatere de pe ordinea de zi a proiectului, pentru a fi dezbătut, dar majoritatea a decis să fie menținut. Doru Strâmbulescu, directorului Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, a prezentat o situație generală a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”. Dar consilierul Eduard Berca (PNL) i-a reproșat că nu a venit până acum în Consiliul Local pentru a face informări: „Este pentru prima dată când aud aceste lucruri în Consiliul Local. Atitudinea d-voastră este pro activă, dar este cam tardivă. Până acum nu ne-ați adus argumente de natură științifică. Ar trebui să veniți mai des”. Și consilierul PMP, Daniela Grădinaru, i-a reproșat lui Doru Strâmbulescu de lipsa de informare a Consiliului Local: „Mi se pare că domnul manager ține mai multe legătura cu tot felul de autorități cu denumiri pompoase și mai puțin cu acest Consiliu Local. Cred că este datoria dumnealui să vină și să ne informeze, și nu a noastră să umblăm după dumnealui să fim informați ce decizii s-au mai luat la Minister. Faptul că nu suntem informați vi se datorează”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: