spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateVIDEO: Ziua Națională a Ambulanței Române, sărbătorită la Târgu Jiu

  VIDEO: Ziua Națională a Ambulanței Române, sărbătorită la Târgu Jiu

  Ziua Națională a Ambulanței Române a fost sărbătorită vineri, 28 iulie, în municipiul Târgu Jiu. Evenimentul a marcat împlinire a 117 ani de la prima „Salvare” din Bucureşti, care a apărut la 28 iulie 1906, din inițiativa medicului legist Nicolae Minovici, sub deviza „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor”.

  Festivitatea de deschidere a avut loc în Piața Prefecturii din municipiul Târgu Jiu, după care zeci de ambulanțe din toată țara au participat la o paradă pe străzile orașului.

  Sute de angajați și zeci de autospeciale din toată țara au venit la Târgu Jiu. „Avem ocazia să avem o sărbătoare deosebită în orașul lui Brâncuși, să arătăm cetățenilor din Târgu Jiu, din Gorj și din România, că suntem un serviciu de urgență disciplinat și profesionist“, a spus Gheorghe Chiş, președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța.

  Peste 600 de angajați din țară au participa la eveniment.

  „Ne aflăm într-o zi de sărbătoare în care se împlinesc 117 ani de când prima ambulanță a circulat pe străzile României. Trebuie să mulțumim pentru acest eveniment Federației Naționale Sindicale, dar și Ministerului Sănătății.” a spus Tiberiu Tătaru, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: