spot_img
13 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateLe cere liberalilor să nu-i mai păcălească pe angajații CE Oltenia

  Le cere liberalilor să nu-i mai păcălească pe angajații CE Oltenia

  Deputatul de Gorj Mihai Weber critică modul în care liberalii se joacă cu soarta angajaților din CE Oltenia. După ce le-au promis oamenilor că nu vor rămâne pe drumuri, la câteva zile, sindicatelor le este prezentat un plan de restructurare care închide compania mai devreme decât termenele anunțate inițial. „Este un document scris pe genunchi, din care componenta socială lipsește cu desăvârșire, la fel și cea financiară”, transmite parlamentarul.

  2026 este anunțat ca anul care va pune pe butuci gigantul energetic din România. Fără niciun regret, liberalii au făcut public un plan de restructurare care cutremură un județ întreg. Deputatul PSD Mihai Weber susține că este inadmisibilă atitudinea liberalilor.
  „Ultima variantă a Planului de restructurare al Complexului Energeti Oltenia confirmă faptul că de la Ministrul Energiei se dorește închiderea definitivă a mineritul din Oltenia, într-un timp mult mai scurt decât cel știut inițial, respectiv anul 2030. Este simplu de dedus din documentul publicat pe site-ul companiei, că după 2026, în Gorj, nu va mai exista activitate minieră și de producere a energiei pe bază de cărbune.
  Ministrul Energiei și președintele PNL Gorj, nu mai departe de acum o săptămână, în timpul vizitei la Gorj, au promis celor 11 mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia că nu se va închide nimic și nu va suferi nimeni de pe urma aplicării Planului de restructurare al companiei. Acum, îi invit să le explice zecilor de mii de gorjeni care depind financiar de activitatea CEO că vor rămâne fără locurile de muncă. Au promis că nu vor exista disponibilizări, dar vedem că în maxim trei ani dispar câteva mii de locuri de muncă. Este un document scris pe genunchi, din care componenta socială lipsește cu desăvârșire, la fel și cea financiară.
  Pentru a doua oară suntem puși în fața acestei situații, prima dată a fost atunci când s-a elaborat acest Plan de restructurare. Și acum, ca atunci, ni s-a spus că o să-l aflăm după ce este aprobat de comisarii europeni, fără să ni se respecte măcar dreptul de a știi ce ne așteaptă. Ni se spune că ar conține date cu caracter secret, dar de fapt nu au curajul să ne prezinte catastrofa la care ne supun și mă tem că nici acum nu cunoaștem ce conține documentul în integralitate.
  Am cerut în permanență ca responsabilii de politica energetică a țării să solicite rediscutarea termenelor asumate în PNRR pe componenta energică, dar, din păcate, acest lucru nu s-a dorit”, a transmis Mihai Weber.

  Iordache spune vorbe-n vânt

  În urmă cu câteva zile Ion Iordache dădea asigurări angajaților din CE Oltenia că nu vor fi trimiși acasă. Senatorul se lăuda cu un plan de prelungire a termenelor de închidere a capacităților pe cărbune. Documentele publicate de conducerea CE Oltenia demonstrează că promisiunile senatorului PNL sunt doar vorbe în vânt.
  „Din câte știu eu se lucrează acum la un plan prin care eventual să se prelungească aceste termene de aplicare a planului de restructurare până când vom avea realizată și alternativă, adică în niciun caz să nu rămână descoperită compania cu producerea de energie”, declara Iordache în urma cu câteva zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: