spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateZăcământ important de gaze naturale descoperit lângă Târgu Jiu

  Zăcământ important de gaze naturale descoperit lângă Târgu Jiu

  OMV Petrom anunță că a descoperit noi resurse de titei și gaze naturale în regiunile Oltenia și Muntenia din sudul României, una aflându-se în apropiere de Târgu Jiu. Cumulat, descoperirile se ridică la peste 30 milioane bep resurse recuperabile, echivalentul a trei pătrimi din producția realizata de OMV Petrom în anul 2022, arată compania într-un comunicat de presă.

  Una dintre descoperiri a fost făcută în perimetrul de explorare Târgu Jiu și au fost identificate resurse de gaze naturale de 7 milioane bep, echivalentul a aproape o treime din producția de gaze naturale a României din anul 2022. O a doua sonda este deja planificată pentru anul viitor, iar pregătirile pentru conectare sunt în curs.

  Forajul de explorare și testare a acestor trei sonde a avut loc in perioada iunie 2022 – aprilie 2023. Compania a investit în forajul de explorare aproximativ 20 de milioane de euro.

  O altă descoperire a fost făcută de OMV Petrom în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei. Compania a identificat resurse de țitei care se ridică la aproximativ 20 de milioane bep în total, aceasta reprezentând cea mai mare descoperire de titei a OMV Petrom din ultimele decenii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: