spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateZeci de cabinetele stomatologice, sancționate de DSP

  Zeci de cabinetele stomatologice, sancționate de DSP

  Zeci de cabinete medicale din județul Gorj au fost sancționate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

   

  Au fost aplicat1 15 amenzi și 13 avertisemente. „În perioada 1 noiembrie – 30 noiembrie, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat o acțiunea tematică de control privind cabinetele de medicină dentară. În cadrul acțiunii tematice de control au fost efectuate verificări la un număr de 27 de cabinete de medicină dentară: – 20 cabinete private (16 urban și 4 rural) și 7 cabinete de medicină școlară (5 urban și 2 rural).

  Pentru neconformitățile  constatate au fost aplicate 13 avertismente pentru următoarele nereguli: nerespectarea igienei mâinilor; codurile instrumentarului medical sterilizat nu erau înregistrate în documentele medicale ale pacientului; trei avertismente, pentru inscripționare incompletă a recipienților pentru deșeuri; 4 avertismente verbale, pentru că procedurile de lucru nu erau actualizate cu prevederile Ord. MS 1761/2021; un avertisment, deoarece  frigiderul pentru depozitarea temporară a deșeurilor medicale era fără termometru și grafic de monitorizare a temperaturii.

  De asemenea, inspectorii au aplicat 15 amenzi, în valoarea totală de 86.000 de lei, pentru următoarele probleme: 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei fiecare, pentru sterilizare necorespunzătoare; o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 lei pentru neasigurarea trasabilității instrumentarului, registru pentru evidența sterilizării completat necorespunzător, lipsă integratori; 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei fiecare, pentru gestionare necorespunzătoare a deșeurilor; două amenzi pentru neasigurarea corespunzătoare a trasabilității instrumentarului: o amendă pentru  neutilizarea spațiului autorizat pentru efectuarea sterilizării prin ASF (autorizația sanitară de funcționare). De asemenea, o altă sancțiune a fost aplicată pentru că spălarea, decontaminarea și împachetarea nu se realizează în spațiu desemnat.

  La nivelul județului Gorj sunt catagrafiate  153 cabinete medicină dentară, din care 132 cabinete sunt în mediul urban, iar 21 de cabinete în mediul rural.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!