spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateZiua uşilor deschise, la Judecătoria Târgu-Jiu

  Ziua uşilor deschise, la Judecătoria Târgu-Jiu

  Data de 24.10.201 marchează „Ziua Europeană a Justiţiei civile”, prilej cu care, la sediul Palatului de Justiţie din Târgu-Jiu, Judecătoria Târgu-Jiu organizează „Ziua uşilor deschise”.

  Evenimentul se sărbătoreşte în fiecare an, pe parcursul ultimei săptămâni a lunii octombrie în Europa, la iniţiativa Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la drepturile ce le sunt conferite de lege, pentru a le reaminti că justiţia este în primul rând un serviciu public în folosul cetăţenilor şi pentru a asigura o mai bună înţelegere şi transparenţă a sistemului judiciar. Cu ocazia acestui eveniment, Palatul de Justiţie îşi deschide porţile pentru: elevi, studenţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi pentru toate persoanele interesate să cunoască specificul activităţii instanţelor. De Ziua Europeană a Justiţiei, Judecătoria Târgu-Jiu, sub coordonarea Preşedintelui instanţei şi a Biroului de Informare şi Relaţii cu Publicul va asigura accesul publicului, a grupurilor organizate de elevi şi studenţi în zonele de interes ce prezintă relevanţă pentru activitatea instanţei.

  Ghiduri practice pentru vizitatori

  Vor fi furnizate informaţii vizitatorilor cu privire la importanţa Zilei Europene a Justiţiei civile şi vor fi puse la dispoziţia acestora materialele transmise de Consiliul Superior al Magistraturii, utile în desfăşurarea activităţii de justiţie. Totodată, va avea loc lansarea oficială a Ghidurilor practice – Modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală, Modele de cereri pentru justiţiabili în materie procesual civilă şi civilă care pot fi accesate împreună cu Broşurile privind „Ziua uşilor deschise -25 octombrie Ziua Europeană a justiţiei civile”, „Organizarea Sistemului Judiciar în România”, „Admiterea în magistratură”, „Organigrama Consiliului Superior al Magistraturii” pe portalul Judecătoriei Târgu-Jiu la rubrica „Bine de ştiut” secţiunea „Actualitate”. Persoanele interesate de vizitarea Palatului de Justiţie pot contacta Biroul de Informare şi Relaţii cu Publicul până la data de 23.10.2014, orele 15:00.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: