spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăAdministratieCentru de colectare cu aport voluntar în comuna Lelești 

  Centru de colectare cu aport voluntar în comuna Lelești 

  Vești bune pentru localnicii din localitatea Lelești. Aceștia vor putea scăpa de resturile de moloz și deșeurile de mari dimensiuni fără a mai fi nevoiți să le abandoneze în spații publice, cu teama că ulterior pot fi amendați. Autoritățile au accesat un proiect pe fonduri europene pentru amenajarea unei platforme unde să fie depozitate resturile și deșeurile casnice.

  Fără nicio taxă, localnicii vor putea depozita în containerele respective ce nu le mai este necesare în curtea casei. Investiția reprezintă accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare, în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară.

  „Am semnat pe PNRR un contract de finanțare pentru ‘Dotare centrul de colectare prin aport voluntar’. O platformă de beton cu containere specifice pentru tot ce înseamnă deșeuri electrocasnice, molozuri tot ce poate fi valorificat selectiv, cu aport voluntar. Fără deșeuri menajere. E o investiție în valoare de peste 778 mii de euro”, a declarat primarul Laurențiu Turcilă.

  Achiziția de containere pentru dotarea centrelor de colectare prin aport voluntar se va realiza centralizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în baza acordului de asociere de autorități contractante.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!