spot_img
2.8 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăAdministratiePregătiri de iarnă la Primăria Baia de Fier

  Pregătiri de iarnă la Primăria Baia de Fier

  Autoritățile locale din comuna gorjeană Baia de Fier continuă pregătirea sezonului de iarnă, pentru intervenții în caz de nevoie. Se anunță, în continuare, ninsori în zona montană, dar vor începe și în cea submontană a județului Gorj. Astfel, primăriile din zonele respective trebuie să fie pregătite cu utilaje și cu material antiderapant.

  La nivelul Primăriei din Baia de Fier se pregătesc utilaje pentru intervenția în satele comunei și pe drumurile administrate în stațiunea montană Rânca.

  Un avantaj pentru zona Rânca, în ceea ce privește activitățile de deszăpezire, este că străzile din Rânca administrate de unitatea administrativ-teritorială Baia de Fier sunt toate asfaltate. Prin urmare, intevenția utilajelor cu lamă va fi înlesnită.

  De asemenea, Primăria Baia de Fier se pregătește pentru sezonul de iarnă prin achiziția de sare industrială pentru deszăpezire 2023 de la Societatea Națională a Sării S.A, în valoare de 21.600 lei. Sarea va fi folosită alături de materialul antiderapant, pentru a curăța străzile de gheață și polei.

  În zona Rânca se intervine cu utilaje și pe DN 67 C, pe tronsonul Novaci – Rânca, de către Drumurile Naționale. Această instituție nu acționează, însă, și pe străzile laterale, care intră în administrarea primăriilor Novaci și Baia de Fier. La nevoie, totuși, în cazul unor situații de urgență, utilajele Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu pot să intre și în stațiune, mai ales dacă există o solicitare prealabilă din partea prefectului de Gorj. Acest lucru s-a întâmplat într-un singur an, când la Rânca au fost înregistrate căderi masive de zăpadă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: