spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăCulturaAteliere de vară, la muzeu

  Ateliere de vară, la muzeu

  Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și-a reluat, după minivacanța de Rusalii, Programul de Educație Muzeală, cu Atelierele de Vară. Tema de vineri a fost „Jurnalul meu de vacanță”.

  Copiii și-au pus în Jurnalul de Vacață, pentru început, planurile lor pentru vacanța de vară, dar au și învățat care sunt elementele specifice în grafica de carte, pentru că și-au „construit” jurnalele de la zero. Astfel, câteva pagini colorate de carton au devenit frumoase povești, în care apar familii, prieteni, animăluțe de companie, tabere, excursii, sejururi, petreceri și alte obiecte și ocazii pentru distracție și relaxare. Copiii și-au creat, astfel, în cuvinte și imagini, o frumoasă vacanță de vară, așa cum și-o doresc ei. Jurnalul este, însă, doar la început, ei urmând să-l completeze cu experiențele trăite în vacanță, de-a lungul verii și să-l aducă la muzeu la toamnă, când tema săptămânii va fi „Amintiri din vacanță”.

  De asemenea, cei mici au vizitat o expoziție de pictură și au vizionat povestea animată „Prostia omenească”, de Ion Creangă, din care au tras multe învățăminte.

  Toate aceste activități fac parte din Programul de Educație Muzeală, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Participanții sunt așteptați în continuare la activități, pentru că programul va continua și pe perioada vacanței de vară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: