spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăCulturaDragobetele, celebrat de Muzeul Județan Gorj alături de Parohia Bumbești-Jiu

  Dragobetele, celebrat de Muzeul Județan Gorj alături de Parohia Bumbești-Jiu

  Ziua de Dragobete, pe care românii o sărbătoresc din străbuni pe 24 februarie, a adus o nouă colaborare, între Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și Parohia Bumbești-Jiu, care au organizat împreună, vineri, în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”, un atelier meșteșugăresc.
  Participanții, primiți cu cozonac și gogoși, au învățat să confecționeze mărțișoare tradiționale din semințe, să toarcă și să mărgelească, de la specialiștii muzeului și de la artistul popular Nușa Măgureanu.
  De asemenea, în partea a doua a zilei, s-a desfășurat, la sediul Muzeului, obișnuitul atelier de Educație Muzeală de vinerea, cu participare individuală. Cei prezenți au vizitat expoziții, au vizionat filmulețe educative și au pictat mărțișoare pe discuri de lemn și lemn traforat.
  Aceste activități fac parte din Programul de Educație Muzeală, care este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participaresunt pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: