spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăCulturaExpoziție cu 33 de portrete ale marelui actor Amza Pellea, la Muzeul...

  Expoziție cu 33 de portrete ale marelui actor Amza Pellea, la Muzeul Județean Gorj

  Vernisajul expoziției „Amza Pellea – 33 de ipostaze artistice” va avea loc vineri, 7 aprilie, de la ora 13.00, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

  Proiectul, inițiat și coordonat de actorul și poetul George Drăghescu, reunește pe simeze lucrări realizate de mai mulți artiști români și reprezintă un omagiu adus marelui actor Amza Pellea (7 aprilie 1931 – 12 decembrie 1983). Invitat special va fi prof. dr. Ion Mocioi, iar actorii Adi Șerban și George Drăghescu vor susține recitaluri.

  „Proiectul a fost inițiat acum doi ani și este unul făcut din suflet, nimic altceva decât un omagiu adus lui Amza Pellea. Primul actor pe care l-am perceput eu ca fiind actor, când aveam patru-cinci ani, era Nea Mărin. Mai târziu am aflat că îl cheamă Amza Pellea. Bine, apoi au urmat și alți actori, ca Florin Piersic și alți imenși. Dar pentru mine, copil fiind, el era incontestabil modelul de actor.
  Ideea a fost să strâng portrete realizate atât de artiști care îmi sunt prieteni, pe care îi cunosc, dar și de alți câțiva artiști despre care doar știam ce lucrează. Aceștia au fost deschiși, pentru că majoritatea dintre ei au același sentiment ca mine în legătură cu Amza Pellea”, a spus George Drăghescu.

  Album cu toate portretele din cadrul expoziției

  „Portretele poartă semnături cunoscute și sunt realizate într-o gamă variată de tehnici, cu precădere grafice. Sunt ipostaze și viziuni artistice diferite, toate surprinzând fețe și fațete ale omului și actorului Amza Pellea. Colecția de lucrări este una complexă și chiar surprinzătoare, originală atât prin naștere cât și prin punerea în practică”, a precizat Dorina Cioplea-Văduva, curator al expoziției.
  Manifestarea va fi completată de un album, care va conține toate portretele prinse în acest proiect, albumul fiind lansat la finisajul expoziției.
  Proiectul este realizat sub egida Consiliului Județean Gorj, Primăriei și Consiliului local Târgu Jiu, a Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, revistei ”Ceașca de cafea” și a Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!