spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăCulturaLucrări ale pictorului Eugen Măcinic, prezentate publicului gorjean

  Lucrări ale pictorului Eugen Măcinic, prezentate publicului gorjean

  Vernisarea expoziției „Acuarelă” semnată de Eugen Măcinic va avea loc joi, 6 aprilie, de la ora 17.00, la Sala „Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj.

  Eugen Măcinic s-a născut pe 5 martie 1964, în Sebeș. Este absolvent al Facultății de Arte Vizuale din Oradea. A terminat liceul la profil real, matematică-fizică și, în paralel, a studiat pictura în cadrul Școlii Populare de Artă din Sebeș.

  „Fiind unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști ai acuarelei românești contemporane, are o bogată activitate, fiind prezent cu numeroase expoziții personale în țară (Sebeș, Alba Iulia, Oradea, Deva, Sibiu, București), dar și expoziții colective. A participat la tabere de creație organizate la Mănăstirea Cozia, Desești-Maramures, Săliștea Sibiului, Tarcău-Neamț. A expus totodată și în străinătate, în colecții particulare din SUA, Italia, Anglia, Suedia, Spania, Franţa sau Germania. Este membru al Societății de Acuarelă din Birmingham (Anglia), unde a și expus în anii 2016 și 2018, iar din 2014 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici.

  Eugen Măcinic se recomandă prin acuarelele sale ca un pictor sensibil, sincer empatic cu natura înconjurătoare, căci pentru artist natura a fost și rămâne principala sursă de inspirație creativă“, se arată într-un comunicat al CJCPCT Gorj.

  „Din anii copilăriei am remarcat atașamentul și aplecarea spre artă, spre frumos, spre culoare. Născut în inima Transilvaniei, România, stilul care mă definește și care îmi este cel mai drag este stilul peisagistic armonizat de melancolie și pace. Tehnica ce mă reprezintă este acuarela, dar uleiul, pastelul și creionul îmi sunt dragi, de asemenea”, mărturisea artistul.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: