spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăCulturaUnul dintre cei mai apreciați regizori români, despre situația teatrului din Târgu...

  Unul dintre cei mai apreciați regizori români, despre situația teatrului din Târgu Jiu: „De aici numai în jos se poate duce“

  Andrei Măjeri, unul dintre cei mai apreciați tineri regizori români, originar din Novaci, a reacționat în urma evenimentelor din ultima vreme de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.

  Acesta este dezamăgit de direcția pe care a luat-o teatrul din Târgu Jiu, unde deciziile sunt luate de persoane străine de arta dramatică: „Sunt unele locuri atât de incompatibile cu teatrul, că ți-e mai mare mila. Oricât ar încerca unii vremelnici conducători, dacă presiunea politică este mare (și vorbim de unii care peste noapte sunt și cunoscători de teatru)… atunci e cum e. Îmi pare rău că într-unul dintre aceste locuri, acolo unde am văzut pentru prima dată teatru și unde mi-am petrecut frumoșii ani ai liceului, există câțiva actori cu har, într-o mare de nulități. Ei au fost supuși ani de zile unor jenante producții, care nu făceau decât să le omoare personalitatea. Când s-a încercat ceva mai bun, mai deschis, mai în legătură cu realitățile teatrale de azi, nu s-a vrut. Dar mai ales, mi se pare trist că, din postura de artist, nu există nicio rezistență la presiuni, amenințări și jenante sinecuri… nu există un consens al corpului artistic care să le spună acelor idioți că sunt fix asta, niște idioți! Îmi pare rău, târgule, că ai rămas fix asta, un târg! Și n-ai fost în stare să ții aproape pe cei care te iubeau sincer. Stați liniștiți, teatrul respectiv nu trebuie menționat, că de aici numai în jos se poate duce“, este mesajul transmis de regizorul Andrei Măjeri pe pagina sa de Facebook.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!