spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEvenimentRănit grav după ce s-a răsturnat cu un ATV în munți

  Rănit grav după ce s-a răsturnat cu un ATV în munți

  Foto arhivă
  O persoană a fost rănită grav, după ce s-a răsturnat cu un ATV în masivul Vâlcan. Salvamontiștii gorjeni au intervenit și i-au acordat victimei primele îngrijiri medicale.
  „Salvamontiștii au ajuns la locul evenimentului, persoana accidentată era într-o satre foarte gravă, incoștientă și prezenta multiple traumatisme. Salvamontiștii i-au acordat primul ajutor, i-au aspirat în permanență sângele care i se acumula în cavitatea bucală, l-au imobilizat într-o saltea vacuumatică specială și l-au transportat cu ambulanța Salvamont până la întâlnirea cu echipajul de ambulanță trimis pentru preluarea victimei. Persoana accidentată a fost transferată în ambulanța SAJ și predată echipajului medical al acesteia pentru transport la spital. Salvamontiștii vor merge la spital pentru a recupera salteaua vacuum, apoi se întorc în baza de salvare, moment în care acțiunea de salvare se consideră încheiată, dar nu și munca salvamontiștilor, care vor rămâne să curețe de sânge ambulanța și echipamente folosite, astfel încât acestea să fie gata pentru o nouă intervenție“, au transmis reprezentanții Salvamont Gorj.
  Este al doilea accident de acest gen petrecut în munții Gorjului în ultimele doua zile.
  Semnal de alarmă tras de șeful Salvamont
  Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că autospecialele cu care intervin salvamontiștii nu pot să folosească mijloacele acustice și vizuale pentru a se deplasa în trafic: „Salvamont, din cauza legislației necorelată și neactualizată, nu are voie să circule cu mijloacele de semnalizare acustică și luminoasă care să îi asigure prioritate în trafic.
  Salvamont, un serviciu de urgență căruia un act normativ îi dă obligații și responsabilități, îi dă dotare corespunzătoare pentru intervenție, ambulanțe și autospeciale, dar care nu e corelat cu un alt act normativ care să le dea dreptul să apese butonul, prin care să folosească mijloacele de semnalizare acustice și luminoase, care să le asigure prioritate în trafic, buton care ar putea face diferența dintre viață și moarte. Actul normativ care poate reglementa aceasta problemă este în Camera Deputaților, cu ultimele trei avize obținute favorabil, dar mici diferențe în redactarea avizului impun reunirea celor trei comisii emitente și stabilirea unei redactări unice. De la începutul anului, proiectul de lege este pus săptămânal pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, sub rezerva primirii acestui raport, dar fără nici un rezultat. Peste 5.000 de intervenții au avut salvamontiștii din întreaga țară de la începutul anului și doar în doua zile din acest an nu au fost înregistrate accidente pe munte. Din păcate, la toate aceste accidente, deplasarea către munte a salvamontiștilor este îngreunată de traficul care sufocă toate orașele și principalele artere rutiere“.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!