spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăCultura(VIDEO) Muzeul Curtișoara, invadat de publicul iubitor de tradiții și folclor

  (VIDEO) Muzeul Curtișoara, invadat de publicul iubitor de tradiții și folclor

  Peste 450 de persoane au fost prezente, joi, la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Muzeului Arhitecturii Populare Curtișoara, din Gorj. Cei prezenți au vizitat muzeul, au participat la ateliere tradiționale și de artă, precum și la jocuri și concursuri și s-au bucurat de programul Festivalului Național de Etnografie și Folclor pentru Copii și Tineret Curtișoara, care a ajuns, în acest an, la cea de-a V-a ediție.

  Curtea Muzeului Curtișoara nu a primit niciodată atâția oameni, cu vârste de la mai puțin de un an, până la peste 70 de ani, majoritatea îmbrăcați în cămăși populare și dornici de a participa la activități în aer liber, în cadrul minunat oferit de satul gorjenesc tradițional reconstituit aici. La ateliere au fost înscriși peste 260 de copii și tineri, care au venit însoțiți de cadre didactice, sau de părinți și bunici. Cei prezenți au experimentat arta tradițională (cusut, țesut, tors, olărit, modelaj, mărgelit, iconărit) precum și arta fotografică. De asemenea, s-au întrecut în jocuri tradiționale, cel mai mare succes avându-l trasul de funie, în care copiii și-au încercat forțele, pe echipe.

  În cadrul Festivalului Național de Etnografie și Folclor pentru Copii și Tineret Curtișoara, a avut loc un spectacol susținut de Ansamblul Cobilița și invitații: Școala Antonie Mogoș Ceauru – Bălești, Studioul de Dans Măiastra, Liceul Mihai Vitezul Bumbești-Jiu și Ansamblul Bordeiașul, din Baia de Aramă, Mehedinți.

  A urmat apoi Hora Satului, cu formulă de taraf și invitați în recital: Nelu Bițînă, Ionuț Tudorescu, Nicoleta Lăcătușu și Cătălin Roșoiu.

  Vineri, Zilele Muzeului Arhitecturii Populare Curtișoara au continuat cu programul „Porți deschise”, publicul având și în această zi, ca și în prima, intrarea liberă, de această dată doar pentru vizitarea muzeului.

  Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  Parteneri: Primăria Municipiului Târgu Jiu; Primăria Orașului Bumbești-Jiu; Parcul Industrial Gorj; Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj; Centrul de Cultură și Artă Cobilița; Liceul „Mihai Viteazul” Bumbești Jiu; Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” Ceauru – Bălești.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!