spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomic1,5 milioane de lei pentru creșterea salarilor mici din CEO

  1,5 milioane de lei pentru creșterea salarilor mici din CEO

  Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) solicită creșterea salariilor angajaților cu venituri mici, care primesc până la clasa 10 de salarizare. „Soluția nu trebuie să fie să împărțim sărăcia. Soluția este ca toți salariații să beneficieze de o creștere a salariilor, poate cu condiția ca cei care primesc salarii mici să beneficieze de un procent mult mai mare. Cred că suma pe un an de zile pentru alinierea claselor pentru ca nici un angajat să nu mai primească până în clasa 10 este undeva la 1,5 milioane de lei. Trebuie să recunoaștem că din anul 2008 nu a mai fost o creștere reală a salariului”, a spus Gabriel Călădărușe, președintele SMEO.

  „Pierderile Complexului nu au fost reale”

  caldaruse1Liderul de sindicat spune că se resimte o lipsă de personal în carierele miniere, în urma disponibilizărilor care au început să se producă: „Se resimte o lipsă de personal, pentru că în multe cariere se lucrează la 6-7 zile. Pierderile Complexului nu au fost reale, ci au fost din creanțe. Nu erau pierderi din activitatea curentă, ci din creanțe. Din activitatea curentă, Complexul a avut profit”.

  Gabriel Căldăruşe precizează că de la Termocentrala Rovinari, dar și din cariere, au plecat oameni cu contract de 3.000-3.500 de euro.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: