spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăEconomic80% din tichetele de vacanță au fost distribuite către angajații CEO

  80% din tichetele de vacanță au fost distribuite către angajații CEO

  Complexul Energetic Oltenia se apropie de final cu activitatea de distribuire a voucherelor de vacanță pentru mineri și energeticieni.

  Potrivit lui Ion Rușeț, consilier al președintelui Directoratului din Complexul Energetic Oltenia, s-a ajuns la un procent de distribuire de aproape 80%. Voucherele de vacanță sunt încărcate pe carduri magnetice. Valoarea unui tichet de vacanță la nivelul Complexului Energetic Oltenia este de 2.550 de lei, raportat la venitul minim pe economie.

  Procedura de acordare

  Procedura de acordare a tichetelor de vacanță a fost aprobată în urma unei negocieri între sindicate și administrație. Voucherele se acordă, lunar, în baza cererilor prealabile depuse de către mineri și energeticieni și în limita unui plafon de aproape 3 milioane de lei. Plafonul a fost depășit, de cele mai multe ori, dacă angajații au justificat necesitatea de a primi mai repede tichetul de vacanță. Acest lucru a putut fi motivat prin rezervările făcute la o unitate de cazare. Tichetele se acordă doar în sistemul bugetar și la unele companii deținute de stat.

  Complexul Energetic Oltenia trebuie să acorde bonusul respectiv pentru peste 11.000 de mineri și energeticieni. Așadar, este un efort financiar considerabil din partea companiei energetice deținută în procent de 77,1% de către stat, prin Ministerul Energiei. Activitatea de încărcare a cardurilor cu tichetele de vacanță a debutat încă din primăvară. Se estimează că acțiunea va fi încheiată în curând, având în vedere procentul ridicat de distribuire a tichetelor de vacanță. Un astfel de voucher este valabil un an de zile de la data emiterii. În perioada pandemiei, Guvernul a decis să prelungească și mai mult perioada de valabilitate, având în vedere că la vremea respectivă nu toată lumea a mai mers în concediu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: