spot_img
26.7 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăEconomicAct adițional la contractul privind modernizarea grupului 5 de la Termocentrala Rovinari

  Act adițional la contractul privind modernizarea grupului 5 de la Termocentrala Rovinari

  Principalul contract care vizează modernizarea grupului energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari se va afla, luna aceasta, în atenția acționarilor companiei.

  Contractul de modernizare a cazanului aferent grupului energetic numărul 5 a fost încheiat în anul 2014. Având în vedere că lucrările au trenat, la un moment dat a fost luată decizia de a încheia un Act Adițional la contractul inițial. Cazanul de ardere este principala componentă a unui grup energetic. Aici ajunge cărbunele folosit pentru prepararea energiei electrice.

  Contractul de modernizare a echipamentului respectiv trebuie să fie finalizat până în toamna acestui an. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor face o evaluare a stadiului de implementare a principalului contract de modernizare a grupului energetic numărul 5. Este vorba de graficul de lucrări rămase de executat, sumele cheltuite, probleme întâmpinate și altele.

  O altă componentă importantă a planului de reabilitare a grupului energetic numărul 5 vizează indicatorii de mediu. Astfel, grupul 5 va fi conectat la instalația de desulfurare a grupului enegetic numărul 3 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Grupul energetic numărul 3 va fi închis, începând cu data de 1 iunie. După data respectivă și imediat ce va începe procesul de deconectare de la instalațiile de desfulfurare actuale, grupul energetic 3 nu va mai putea fi repus în funcțiune.

  Conform administrației Complexului Energetic Oltenia, pe grupul energetic numărul 5 de la Rovinari se va putea conta din luna octombrie a acestui an. Va fi cel mai modern grup energetic al Complexului Energetic Oltenia și ultimul grup energetic pe bază de cărbune modernizat în țara noastră. Va avea durata de funcționare prelungită cu 15 ani, cu mult peste termenul de renunțare la termocentralele pe carbune, respectiv anul 2031. Este de amintit că la nivelul Complexului Energetic Oltenia este în curs de implementare un Plan de restructurare și decarbonare. Acesta trebuie să fie finalizat în anul 2026. Prevede închderea de grupuri energetice, de cariere miniere și reducerea numărului de angajați. De asemenea, trebuie să fie construite grupuri pe gaze naturale și parcuri fotovoltaice.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!