spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicAcţionarul Fondul Proprietatea continuă războiul cu CE Oltenia! 10 directori şi foşti...

  Acţionarul Fondul Proprietatea continuă războiul cu CE Oltenia! 10 directori şi foşti directori RECLAMAŢI!

  Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar al CE Oltenia, continuă să se războiască cu societatea şi implicit cu 10 directori şi foşti directori ai companiei. Este vorba despre un proces care datează din 2015 şi pe care Fondul Proprietatea l-a pierdut.

  În urmă cu câteva zile, Fondul a făcut apel, procesul urmând să continue la Curtea de Apel Craiova. Cauza judecăţii este livrarea de cărbune către centralele de la Drobeta Tr.Severin şi Oradea, acuzele Fondului Proprietatea fiind că, astfel, CEO a fost prejudiciat. Pe acest motiv, în 2015, acţionarul CEO a cerut schimbarea din funcţie a fostului manager CEO, Laurenţiu Ciurel, fapt care s-a şi întâmplat, după ce Consiliul de Supraveghere aprobat solicitarea Fondului Proprietatea.

  Procesul a început la Târgu Jiu dar Fondul Proprietatea a strămutat procesul, la Slatina. Acţionarul minoritar al companiei a solicitat câte 2,5 milioane de lei, cât a considerat că e valoarea „prejudiciului”, fiecărui pârât în proces. După mai bine de doi ani de judecată, timp în care instanţa slătineană a solicitat expertize, experţii arătând că şefii CEO au fost obligaţi să aprobe livrarea de cărbune către CET-urile menţionate pentru că existau hotărâri judecătoreşti în acest sens, Fondul Proprietatea a pierdut. Procesul a fost câştigat de CEO şi Fondul Proprietatea a fost obligat să achite cheltuieli de judecată şi experţii în valoare de câteva sute de milioane de lei vechi.

  Zilele trecute, Fondul a făcut apel, următorul termen fiind stabilit pentru data de 19 septembrie, anul acesta, la Curtea de Apel Craiova. Problema devine spinoasă, fiindcă dacă Fondul Proprietatea pierde şi de această dată, motivul destituirii managerului din 2015, dispare. Printre pârâţi se află şi un membru al Directoratului CEO, Constantin Bălăşoiu, foştii directori, salariaţi care au semnat pentru livrările de cărbune şi actuali funcţionari ai companiei: Daniel Antonie, Ion Pităroiu, Aurel Medinţu, Daniel Pităroiu, Vasile Ogârlaci, Veronica Nica, Marian Motocu, Sorin Alecu, Ion Petroniu, Laurenţiu Ciurel încheind lista.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: