spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicAglomerație la CEO, pentru eliberarea adeverințelor de pensionare

  Aglomerație la CEO, pentru eliberarea adeverințelor de pensionare

  Este aglomerație la Serviciile de Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia pentru eliberarea adeverințelor necesare la dosarul de pensionare. Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, sunt zeci de inspectori de resurse umane angrenați în activitatea de eliberare a adeverințelor care sunt necesare la casele de pensii, pentru calcularea sau recalcularea pensiei.

  Ion Rușeț a menționat că personalul care este angrenat în activități în domeniul resurselor umane a beneficiat de instruiri și că încearcă să soluționeze, într-un timp cât mai scurt, solicitările angajaților. Este nevoie să fie verificate cu atenție arhivele subunităților miniere și ale termocentralelor, pentru a putea fi extrase datele necesare la dosarul de pensionare.

  Problema este că este vorba de o perioadă din urmă cu peste 3 decenii, în multe cazuri. Astfel, activitatea este mult îngreunată, pentru a identifica exact informațiile de care are nevoie angajatul care îndeplinește vârsta de pensionare. Adeverințele sunt eliberate în baza Legii 74 din 2022, care acordă condiții speciale de muncă pentru cei care au lucrat în sectorul minier și energetic până în 2001 și au beneficiat de grupele 1 și 2 de muncă. Astfel, vor mai fi câștigate câteva luni sau ani în plus la vechime și pensia ar putea fi mult mai mare.

  O altă cauză a aglomerației de la Birourile de Resurse Umane este și faptul că sunt multe cereri depuse și de către actualii pensionari. Și aceștia vor beneficia de pe urma Legii 74 și, în baza adeverințelor eliberate de Complexul Energetic Oltenia, le va fi recalculată pensia, urmând să aibă, în mod cert, un plus la aceasta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!