spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicAproximativ 1.000 de salariați de la CEO vor pleca acasă în acest...

  Aproximativ 1.000 de salariați de la CEO vor pleca acasă în acest an

  Aproximativ 1.000 de salariați de la CEO vor pleca acasă în acest an, iar Ion Rușeț, consilier în cadrul CEO, susține că sindicatele au fost notificate privind concedierile colective: „Încă din 26 martie toate sindicatele constituite la nivelul Complexului Energetic Oltenia au fost notificate cu privire la intenția administrației de reducere a personalului începând cu data de 1 iulie. Această notificare a fost transmisă și Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, precum și Agenției de Ocupare și Formare a Forței de Muncă Gorj. Avem în vedere ca de la 1 iulie să fie redus numărul de salariați. La nivelul anului 2021 vor fi aproximativ 1.000 de plecări. În jur de 240 au plecat în primele trei luni ale acestui an. Reducerea va fi de aproximativ 700 de salariași, dintre care majoritatea sunt pensionabili până la data de 30 aprilie. Doar 136 de colegi sunt din alte categorii decât cele care îndeplinesc condiții de restructurare“.

  Angajații disponibilizați vor primi între 1 și 11 salarii compensatorii

  Angajații companiei care vor fi disponibilizați vor beneficia între 1 și 11 salarii compensatorii.

  „Am reglementat plăți compensatorii la un salariu de referință de 3.457 de lei și se acordă de la 1 la 11 salarii. De exemplu, cel care se pensionează la 1 iulie și se va pensiona în aceeași lună va primi doar un salariu, la fel ca și cei care s-au angajat după data de 1 ianuarie 2018.

  De asemenea, cei care vor fi disponibilizați în luna iulie, dar sunt pensionabili în luna aprilie 2022 vor beneficia de zece salarii“, a spus Ion Rușeț la Radio Infinit.

  Se poate pleca și voluntar din cadrul CEO

  Se poate pleca și în mod voluntar din cadrul companiei, dar numai după ce conducerea va aproba solicitarea în baza anumitor condiții: „În condițiile în care sunt colegi care vor să plece în mod voluntar din cadrul companiei, noi vom face o analiză cu privire la intenția colegilor respectiv să vedem ce post ocupă. Dacă respectiv nu va fi desființat în perioada următoare atunci nu putem să discută despre concedierea unei persoane, chiar dacă aceasta își dorește acest lucru“, a mai spus Ion Rușeț.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: