spot_img
22.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicBNR lansează o monedă de argint pentru colecţionari

  BNR lansează o monedă de argint pentru colecţionari

  În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul BNR, începând cu data de 18 septembrie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional.Caracteristicile monedei sunt următoarele:

  Metal Argint
  Valoare nominală 10 lei
  Titlu 999‰
  Formă rotundă
  Diametru 37 mm
  Greutate 31,103 g
  Cant zimțat
  Calitate proof

   Aversul monedei prezintă o balanță și un ciocan de judecător, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2023”.Reversul monedei redă sediul Camerei de Comerț și Industrie a României din București și inscripția ,,70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL”.Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

  Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.Monedele din argint cu tema 70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional au putere circulatorie pe teritoriul României.Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

  Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: