spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăEconomicCând începe eliberarea adeverințelor în baza Legii 197

  Când începe eliberarea adeverințelor în baza Legii 197

  Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia așteaptă ca, de săptămâna aceasta care începe, să fie demarată eliberarea adeverințelor în baza Legii 197, care sunt necesare pentru dosarele de pensionare. Se are în vedere decizia instanței supreme, care a dispus ca Legea 197 să fie aplicată, în așa fel încât minerii și energeticienii să se poată pensiona cu 13 ani mai devreme.

  „Noi am și depus un model de adeverință care este eliberată la Mintia și administrația poate să folosească modelul respectiv de adeverință, adaptat la situația noastră. Va fi nevoie de o adeverință cât mai simplă în care să fie trecută perioada în care angajatul a activat în sectorul minier și energetic. Sunt mulți angajați care au avut continuitate pe o meserie și chiar la un punct de lucru, încă de la angajare. Prin urmare, nu vor fi probleme în ceea ce privește întocmirea adeverințelor. Sunt și mai mulți angajați din sectorul administrativ care vor fi mobilizați temporar de la Târgu Jiu în teritoriu, pentru a da o mână de ajutor la eliberarea adeverințelor. Eu cred că de luni poate începe eliberarea adeverințelor în baza Legii 197 din 2021”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

  Este de amintit că la nivelul Complexului Energetic Oltenia au fost luate măsuri pentru pensionarea angajaților în baza Legii 197, respectiv pentru a eficientiza activitatea de eliberare a adeverințelor necesare pentru pensionarea pe Legea nr.197/2021.

  „Având în vedere numărul mare de solicitări privind eliberarea de adeverinţe care atestă desfăşurarea activităţii în condiţii speciale de muncă conform Legii nr.197/2021, în scopul eficientizării acestei activităţi, prin Hotărârea Directoratului din data de 11.05.2023 au fost aprobate următoarele măsuri: definirea activităţilor prevăzute la art. 30 alin. (1), i), din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare; modelul simplificat de adeverinţă; suplimentarea numărului de salariaţi cu sarcini privind eliberarea adeverinţelor. Cererile privind eliberarea acestui tip de adeverintă se vor depune la sediul subunităţilor la care salariatul îşi desfășoară activitatea sau fostul salariat a avut ultimul loc de muncă”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: