spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEconomicCând intră minerii și energeticienii de la CEO în minivacanță

  Când intră minerii și energeticienii de la CEO în minivacanță

  Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia, ca și angajații neimplicați direct în producție, de altfel, mai au câteva zile de lucru până la minivacanța de 1 Mai, care face punte cu cea de Paște. Totuși, ei pleacă în libere înaintea altor salariați din țară, beneficiind de mai multe zile de vacanță.

  Ultima zi de activitate va fi schimbul III, în noaptea de 28 aprilie. Astfel, prima zi liberă la Complexul Energetic Oltenia va fi 29 aprilie. Potrivit sindicatelor și administrației din cadrul Complexului Energetic Oltenia, activitatea va fi reluată cu schimbul 1, în data de 7 mai. În acest interval de libere, de peste o săptămână, va fi asigurată însă permanența, acolo unde va fi cazul, la activitatea de producere a energiei electrice.

  Nu va mai fi cazul la sucursalele electrocentrale de la Turceni și de la Ișalnița. Activitate de producere a energiei mai este doar la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, unde se mai produce energie cu două grupuri energetice. În rest, va exista activitatea de pază și evacuări ape, sau alte servicii care nu pot fi oprite și trebuie să fie asigurată permanența.

  Minerii și energeticieni speră ca, după perioada sărbătorilor pascale, să se revigoreze și activitatea companiei enegretice la nivelul subunităților miniere și la grupurile energetice. În ultima lună, atât producția de energie cât și vânzările s-au situat la un nivel redus. Cererea de energie pe bază de cărbune nu a fost la un nivel ridicat. Prin urmare, sunt semne de întrebare cu privire la profitul realizat în ultima perioadă. Cert este că activitatea financiară a companiei energetice este influențată, din acest an, de rezultatul obținut în fiecare lună. În funcție de acest lucru, vor putea fi sau nu acordate anumite drepturi. Este și motivul pentru care s-a decis internalizarea sporurilor și a primelor în salariul de bază, în încercarea de a asigura o protecție a veniturilor minerilor și energeticienilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: