spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicCând va fi prezentat rezumatul Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia

  Când va fi prezentat rezumatul Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia

  Termenul până la care conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) va prezenta un rezumat al Planului de restructurare al companiei, care urmează să fie supus aprobării la nivelul Uniunii Europene, a fost prelungit până la sfârșitul acestei săptămâni.

  Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a spus la Impact Tv că Planul este unul foarte voluminos și cuprinde și o serie de elemente tehnice și economice legate, pe lângă cele privind trecerea mai multor grupuri energetice de pe cărbune și gaz: „Până la sfârșitul acestei săptămâni va fi prezentat un rezumat al Planului de restructurare care este voluminos care conține o serie de elemente cunoscute: prezentarea companiei, structurarea companiei, elemente de producție energetică. Nu vom putea oferi anumite elemente din planul de restructurare și aici mă refer la producția pe fiecare grup energetic în parte, unde se vinde energia“.

  „Nu vorbim de disponibilizări forțate de personal“

  De asemenea, Planul de restructurare mai presupune și o reducere a numărului de personal. „Cea mai mare parte dintre cei care vor pleca până în anul 2025 vor îndeplini condițiile de pensionare. Nu vorbim de disponibilizări forțate de personal. Lumea s-a panicat când a văzut că sunt prevăzute plăți compensatorii, dar nu este un nivel mare al acestora. Plățile compensatorii sunt stabilite la un nivel la care s-au plătit și în anii anteriori pentru personalul care a fost disponibilizat la cerere sau care îndeplinea condiții de pensionare într-un interval de un an sau doi. Nu este un program de restructurare a personalului, ci este un program de restructurare tehnic, care să reducă amprenta de CO2“, a precizat Daniel Burlan.

  Cinci grupuri vor mai funcționa pe cărbune

  După finalizarea Planului de restructurare, cinci grupuri energetice din cadrul CEO vor mai funcționa pe cărbune. „Cele mai mari costuri ale companiei sunt cu certificatele de CO2, peste 40% din costurile companiei. Interesul nostru este să reducem aceste costuri pentru a asigura viabilitatea și profitabilitatea companiei începând cu anul 2026. După implementarea Planului de restructurare o să regăsim trei grupuri pe cărbune la termocentrala Rovinari, două grupuri la termocentrala Turceni. Cele cinci grupuri pe cărbune înseamnă unde la 1650 MW putere instalată, ori noi nu am mai funcționat cu 1500 MW de la începutul anului 2019“, a mai spus Daniel Burlan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: