spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomicCe nume se vehiculează pentru conducerea CEO şi când ar pleca actualul...

  Ce nume se vehiculează pentru conducerea CEO şi când ar pleca actualul directorat

  CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia s-ar putea întoarce la „era Ciurel”, după declaraţiile senatorului PSD, Florin Cârciumaru. Acesta a spus foarte clar că este singurul specialist din partid care poate conduce CEO. De partea cealaltă, Ciurel spune că i-ar lăsa pe actualii directori „să îşi ducă crucea”, dar ar fi totuşi nevoie de cineva care să „salveze” compania şi s-ar sacrifica. În acest timp, Cârciumaru are discuţii şi cu Sorin Boza, actualul director, care ar fi trebuit să îl sune pentru o întâlnire, dar nu l-a mai sunat.

  Florin Cârciumaru lasă de înţeles că cel care va decide viitorul director al CEO, va fi secretarul de stat Doru Vişan, care a ajuns la Târgu-Jiu, săptămâna trecută. „Sunt sigur că domnul Vişan, în calitate de specialist, va susţine pentru conducerea CEO, tot un specialist. Am avut discuţii cu domnul Boza, intenţionam să am discuţii şi în această săptămână, dar înţelegerea a fost că în momentul în care va veni la Târgu-Jiu, mă va suna dânsul să ne întâlnim. N-am mai primit telefonul respectiv,” a declarat Florin Cârciumaru. Acesta a mai spus că: „în afara domnului Ciurel, nu avem alt membru pentru a propune pentru conducerea CEO.”

  Ciurel caută soluţii pentru a reveni, dar legea îi interzice

  Laurenţiu Ciurel spune că, până acum, nu a avut discuţii cu nimeni pentru a se întoarce la conducerea CEO, dar şi dacă ar fi avut, legea nu îi permite să mai ocupe funcţii de conducere în companiile de stat, 5 ani, deoarece a fost demis de la CEO. Speranţa lui Ciurel este că această lege nu se aplică retroactiv. „E o lege dată, dar nu este retroactivă că cei care au fost revocaţi, nu mai pot să revină. Într-adevăr este o lege, dar s-a dat mult după ce am plecat eu, la câteva luni”, a spus Ciurel.

  „Actualul directorat va fi schimbat până în aprilie”

  Fostul manager al CEO este convins că până în aprilie anul acesta, actualul directorat va fi schimbat, chiar dacă în contractele de mandat este specificat că trebuie să li se acorde sume mari de bani, dacă pleacă înainte de încheierea mandatului. Ciurel spune că se merită. „Sunt aproape sigur că nu domnul Boza o să încheie anul ăsta. Situaţiile financiare se încheie în aprilie. Până în aprilie nu cred că va mai fi cineva. Dacă se vrea o normalitate sau salvarea acestei companii, poate va mai fi şi domnul Boza ceva pe acolo, dar, în niciun caz, nu cred că vreunul din ăştia 4 care sunt acum în directorat va mai fi. Acel domn Bălăcescu mi se pare cel mai periculos dintre ei, pentru că mi se pare cel mai obtuz dintre toţi. Şi dacă ar avea în contract o clauză de un milion de euro despăgubiri, sper că nu are, merită să-i dai banii ăştia să plece”, a mai spus Laurenţiu Ciurel.

  Ciurel a rămas în istoria CEO ca fiind directorul cu cele mai mari pierderi financiare ale companiei. În 2014 şi 2015, fiind de 1,6 miliarde de lei. De asemenea, este directorul sancţionat de mai multe ori de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma modului în care s-a purtat cu angajaţii.

  Te-ar mai putea interesa

  4 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: