spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicCE Oltenia mărește salariile în 2013

    CE Oltenia mărește salariile în 2013

    Noul contract colectiv de muncă pe 2013 va aduce celor aproximativ 19.000 de salariaţi ai CE Oltenia o creştere salarială de 10%. Întregul proces de armonizare este posibil să dureze doi ani de zile iar efortul financiar al companiei s-ar cifra la 20-25 milioane de euro, conform analizelor efectuate de sindicate.

    În prezent, comisiile de negociere sindicate-administraţie lucrează la draft-ul de contract colectiv de muncă, proiect după care se vor ghida la negocierile din cinci noiembrie cei doi parteneri sociali aşezaţi la masa discuţiilor. Sindicatele consideră că cel mai important este ca drepturile şi facilităţile să fie prevăzute în draftul de contract, încât să avantajeze toţi salariaţii CE Oltenia. Cât priveşte armonizarea tuturor drepturilor şi facilitaţilor, vicepreşedintele FNME, Marin Golea susţine că acest lucru s-ar putea realiza în doi ani. „Sunt salariaţi care au o medie de vârstă mai mare sau mai mică iar acest lucru conduce la diferenţe de încadrare, veniturile trebuiesc armonizate. Prima de vacanţă într-un fel se calculează la noi şi după un alt calcul la SNLO. În doi ani trebuie să se ajungă la o armonizare, cred eu. Estimările noastre arată că efortul financiar al companiei ar fi de 20-25 milioane de euro”, a explicat vicepreşedintele FNME, Marin Golea. Acesta a recunoscut însă faptul că acest proces de armonizare se face în strânsă legătură cu activitatea CE Oltenia, cu întreaga cantitate de energie care este scoasă la vânzare pe piaţă, cu preţul cu care cărbunele este transformat în MW, cu planul de activitate al subunităţilor, dar şi cu programul de investiţii. În ceea ce priveşte creşterea salarială preconizată a avea loc în 2013, Golea susţine că se va merge pe o indexare de 10%. „Avem inflaţia la care se mai adaugă un coeficient de productivitate a muncii, dar trebuie să vedem şi ce indicatori găsim”, a precizat Marin Golea.

    Răuţ: „Negocierea este pregătită”

    În ceea ce priveşte poziţia administraţiei cu privire la negocierile din comisii, directorul Resurse Umane Ion Răuţ a precizat că „negocierea este pregătită în proporţie de 90% iar toate materialele sunt pregătite. Într-o primă şedinţă ne vom întâlni pentru a stabili programul negocierilor”. Întrebat ce se va întâmpla cu drepturile şi facilităţile acordate minerilor şi energeticienilor, în situaţia în care CE Oltenia ar fi condusă de un alt manager profesionist decât Laurenţiu Ciurel, vicepreşedintele FNME susţine că sindicatele ştiu să se apere. „Oricine va veni în fruntea CE Oltenia trebuie să respecte drepturile câştigate. Dacă va veni cineva care să se impună, va avea probleme în zonă. Avem şi noi armele noastre, dreptul la grevă încă îl mai avem şi putem să ne impunem un punct de vedere corect şi cinstit”, a mai spus vicepreşedintele FNME.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: