spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicCea mai bună lună pentru CEO de la înființare

  Cea mai bună lună pentru CEO de la înființare

  Luna aprilie a fost cea mai bună pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO) de la înființare în privința producției de energie electrică.

  „Luna aprilie s-au vândut peste 800.000 de Megawați și a fost cea mai bună lună de când există Complexul Energetic Oltenia. Asta înseamnă o putere medie orară de 1400-1500 MW. Acesta este nivelul pe care trebuie să-l asigure compania“, a precizat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, la Gorj Tv

  1.500 MW pe bază de cărbune

  Un studiu realizat de Transelectrica arată că trebuie asigurată o pondere de 1.500 MW pe bază de cărbune.

  „Odată cu creșterea economică a României crește și consumul. Reducerea producției de energie electrică pe bază de cărbune trebuie făcută etapizat. Nu se poate face brusc, în condițiile în care nu există alte alternative, pentru că importul nu este o soluție, pentru că prețurile pot fi foarte mari. Studiul de adecvanță făcut regional făcut de Transelectrica a arătat că este nevoie de o capacitate de 1.500 de MW pe cărbune de la CEO pe intervalul 2021-2027 și până în 2030“, a mai menționat Burlan.

  Acesta a precizat că CEO va mai avea, după anul 2026, capacități de 1.000 MW pe bază de cărbune: „Dacă la ora actuală capacitățile sunt de 3.750 MW se vor reduce la 3.000 MW, din care 2.00 MW vor fi capacități pe gaz și fotovoltaic“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: