spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO a aplicat pentru o finanțare de 800 milioane de euro pentru...

  CEO a aplicat pentru o finanțare de 800 milioane de euro pentru construcția a două centrale electrice pe gaz

   

  Complexul Energetic Oltenia a aplicat pentru o finanţare de 800 de milioane de euro care vor fi investiți în două centrale electrice pe gaz natural. Anunțul fost făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu. Este vorba despre: construcţia unei centrale electrice pe gaz natural de aproximativ 475 MW la Turceni şi construcţia unei centrale electrice pe gaz natural de aproximativ 850 MW la Işalniţa. Total Capex – peste 800 milioane de euro! Aşa cum am spus 2022 va fi anul investiţiilor! Ne ţinem de cuvânt!”, a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

  El a mai transmis că aplicaţiile au fost depuse după ce miercuri Comisia Europeană a aprobat planul de eficientizare al Complexului Energetic Oltenia şi ajutorul de stat de 2,66 miliarde euro pentru realizarea acestui plan.

  „Fondul pentru modernizare, în baza prevederilor Regulamentului CE nr. 1001/2020, are o alocare estimată în prezent la peste 15 miliarde de euro (în funcţie de cotaţia viitoare a certificatelor CO2) cu o perioadă de implementare până în decembrie 2030”, a precizat Virgil Popescu.

   

  Comisia Europeană a aprobat Planul de Restructurare al CEO

   

  Comisia Europeană a aprobat Planul de Restructurare al CEO, care prevede acordarea unui ajutor de restructurare în valoare de până la 2,66 miliarde euro (13,15 miliarde lei).

  Conform unui comunicat al Executivului comunitar, măsura va permite societăţii să îşi finanţeze planul de restructurare şi să îşi restabilească viabilitatea pe termen lung, conform Agerpres.

  „Planul de restructurare prezentat de România şi ajutorul pentru sprijinirea acestuia vor asigura restabilirea viabilităţii pe termen lung a CE Oltenia fără a fi necesară continuarea acordării de ajutor de stat”, a declarat vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenţei.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: