spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO a început licitațiile pentru amenajarea parcurilor fotovoltaice

  CEO a început licitațiile pentru amenajarea parcurilor fotovoltaice

  CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia (CEO) a scos la licitație serviciul de consultanță în întocmire a Caietului de Sarcini pentru cele opt parcuri fotovoltaice care se vor amenaja, conform Planului de Restructurare, care se află în analiză la Comisia Europeană. „S-a scos la licitație stabilirea consultantului pentru parcurile fotovoltaice, cel care va întocmi caietul de sarcini și ne va asista pe toată perioada de implementare a acestui proiect. Locațiile sunt stabilite și identificăm și alte locații. Pentru centralele pe gaze au fost solicitate oferte neangajate și au început să vină, urmând ca în perioada următoare să se scoată la licitație partea de consultanță. Trebuie să avem lângă noi specialiști care știu să facă caiete de sarcini să urmărească implementarea acestora“, a spus Daniel Burlan, managerul CEO la o emisiune de la Gorj Tv.

  Acesta a precizat că sunt 20 de echipe care lucrează pentru implementarea fiecărei măsuri din Planul de restructurare.

  Mii de locuri de muncă vor fi înființare

  Daniel Burlan a precizat că în perioada de implementare a Planului de Restructurare vor fi create mii de locuri de muncă: „Vor fi create mii de locuri de muncă, pentru realizarea investițiilor. Sunt opt perimetre pentru parcuri fotovoltaice, sunt două centrale pe gaz, iar toate acestea vor avea componente și vor fi unități care trebuie să asigure aceste componente“.

  Restructurările de personal vor începe la 1 iulie

  Restructurările de personal, care sunt cuprinse și în Planul de Restructurare, vor începe pe 1 iulie. „Am început și planul de restructurare de personal, care vas fi pus în aplicare din data de 1 iulie.

  Un număr mic de angajați vor fi disponibilizați cu plăți compensatori. Cea mai mare parte a personalului care vor pleca din unitate sunt cei care îndeplinesc condițiile de pensionare“, a adăugat Daniel Burlan.

  Discuții cu 12 bănci

  Conducerea CEO a purtat discuții cu 12 bănci care ar putea să sprijine viitoarele investiții: „Avem discuții cu 12 bănci cu privire la acțiuni de finanțare a noilor investiții“, a mai spus managerul CEO.

  De asemenea, conducerea companiei are în plan să înființeze societăți distincte pentru derularea anumitor investiții: „Am început discuții cu potențiali investitori să creăm acea structură de SPV, prin care să plecăm din negociere cu 70% CEO și 30% potențialul investitor, ceea ce înseamnă degrevare de contribuție pentru CEO și se elimină miște riscuri și investiția devine și mai credibilă“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: