spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO are asigurate serviciile de transport cărbune pe calea ferată

  CEO are asigurate serviciile de transport cărbune pe calea ferată

  Două din termocentralele din Complexul Energetic Oltenia vor fi deservite de prestatorii de transport cărbune pe calea ferată.

  Astfel, Complexul Energetic Oltenia va beneficia în continuare de servicii de transport al cărbunelui pe calea ferată. În acest sens au fost prelungite contractele care erau încheiate pentru sucursalele electrocentrale. Este vorba de Sucursala Electrocentrale de la Turceni și Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Ambele sunt alimentate cu lignit de la carierele miniere din Jilț și Motru.

  Au fost semnate acte adiționale prin care au fost ajustate tarifele de transport, în baza legislației în vigoare. Cărbunele este transportat de la carierele miniere la depozitele din termocentrale numai pe calea ferată. Este cea mai ieftină variantă de transport pentru Complexul Energetic Oltenia.

  Compania energetică folosește exclusiv cărbune transportat pe calea ferată, având în vedere că utilizarea altor tipuri de transport ar crește consturile cu producerea energiei electrice. În următorii ani însă,cantitatea de cărbune transportat pe calea ferată se va reduce treptat. Acesta are legătură cu decizia de a implementa un plan de restructurare a companiei energetice. Planul are și o componentă de decarbonare care se axează pe închiderea de grupuri energetice și de subunități miniere. Prin urmare, cantitățile de cărbune pentru termocentrale se vor reduce semnificativ.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: