spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO face licitație pentru slam densul de la Rovinari

  CEO face licitație pentru slam densul de la Rovinari

  Complexul Energetic Oltenia își va vinde slam densul de la Termocentrala din Rovinari. În acest sens a fost demarată o licitație în urma căreia va fi selectată o companie care urmează să realizeze o investiție în zona depozitului de slam dens. Ulterior, va putea fi preluată și materia primă destinată în principal industriei materialelor de construcție. Este vorba de gipsul utilizat pentru realizarea plăcilor de gips-carton.

  La Sucursala Electrocentrale din Rovinari au fost implementate instalații de desulfurare – IDG, de tip umed, la cazanele de abur de 1035 t/h și 330 MW la blocurile 3,4 si 6, în vederea reducerii conținutului de SO2 din gazele de ardere provenite din utilizarea combustibilor fosili. Instalația de reținere a SO2 din gazele de ardere este formată din: instalația de absorbție propriu-zisă a SO2 și instalația de preparare a suspensiei de calcar. Produsul final rezultat în urma desulfurării este șlamul de gips, care mult tmp nu a avut utilitate în industria materialelor de construcție, cel puțin la nivelul județului Gorj.

  În urmă cu peste 5 ani la Turceni a fost inaugurată o fabrică de gips-carton. Unitatea folosește materia primă pusă la dispoziție de către Termocentrala din localitate. Fabrica de gips-carton de la Turceni este una din cele mai importante din țară și este parte a unui mare grup de companii din domeniul materialelor de construcție din Europa.

  Complexul Energetic Oltenia va intra în anii următori într-un proces amplu de restructurare. Va fi redus numărul de grupuri energetice și de cariere mniere. Este însă nevoie ca anumite zone să fie ecologizate. Sunt vizate inclusiv depozitele de slam dens unde se află o cantitate mare de materie primă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: