spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO își menține 6 grupuri în funcțiune

  CEO își menține 6 grupuri în funcțiune

  Cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune din România își menține în funcțiune aproape toate grupurile energetice. Complexul Energetic Oltenia funcționează cu 6 grupuri energetice în momentul de față și își menține la o medie de 1.300 – 1.400 de MWh, producția din ultima lună.

  Sunt în funcțiune trei grupuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, două grupuri energetice la Termocentrala de la Turceni. La Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița este în funcțiune un grup energetic, iar la Termocentrala de la Craiova un grup energetic. Și acesta utilizează cărbune de la Complexul Energetic Oltenia.

  La Termocentrala de la Rovinari se produce energie electrică prin folosirea grupurilor energetice numerele 3, 4 și 6. La Sucursala Electrocentrale de la Turceni sunt pornite grupurile energetice numerele 4 și 5. De asemenea, la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița este disponibil și produce curent electric grupul energetic numărul 7. Producția, în ultimele zile, a atins o medie de 1.400 – 1.500 de MWh. În prezent, se înregistrează o creștere a producției de energie electrică în parcurile fotovoltaice. Astfel, Complexul Energetic Oltenia are un procent de 20% din totalul producției naționale. Procentul este similar cu cel al altor doi mari producători. Este vorba de Hidroelectrica și termocentralele pe gaze naturale. Energia eoliană a ajuns la 25%, însă nu este vorba de un flux constant, ci depinde de cum bate vântul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: