spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO: Se depun cererile pentru cota de cărbune

  CEO: Se depun cererile pentru cota de cărbune

  Se depun cererile pentru cota de cărbune destinată salariaților de la Complexul Energetic Oltenia(CEO). Angajații care au nevoie de combustibil pentru perioada de iarnă trebuie să facă o solicitare scrisă, pentru a primi cărbune la preț redus față de prețul pieței.

  Compania energetică asigură, an de an, 10 tone de cărbune la un preț preferențial angajaților care depun cereri. Peste jumătate dintre angajați au depus anul trecut. Cărbunele trebuie să fie utilizat numai pentru încălzire în perioada de iarnă și nu trebuie să fie vândut. În acest sens, angajații sunt obligați să completeze o declarație pe propria răspundere că nu vor valorifica lignitul primit de la Complexul Energetic Oltenia sub prețul pieței.

  Cota de cărbune este un drept prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Anul acesta angajații vor avea inclusă în salariul de bază prima care se acorda pentru cota de cărbune. Ulterior, angajații vor putea depune cereri și vor primi cărbune din punctele de încărcare. Lignitul va fi achitat în patru rate salariale.

  Pe lângă cele 10 tone prevăzute în mod normal, se va putea solicita o cantitate de încă 2 tone, însă la prețul stabilit pentru terți, nu la cel preferențial.

  De exemplu, în 2022 prețul tonei de cărbune a fost de 150 – 160 de lei pe tonă. Anul acesta, prețul la tona de cărbune către terți este de 270 de lei.

  Se dorește ca în prima parte a verii să fie înregistrate solicitările și să fie demarată deja acțiunea de ridicare a cotelor de cărbune pentru minerii și energeticienii care au depus solicitări. Obiectivul este ca acțiunile de repartizare a cotelor de lignit să fie demarate mai devreme, pentru a nu se intra în iarnă cu această activitate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!