spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO va câștiga mai mulți bani din contractele bilaterale

  CEO va câștiga mai mulți bani din contractele bilaterale

  Sumele încasate începând de anul viitor de către Complexul Energetic Oltenia (CEO) din contractele bilaterale încheiate vor fi mult mai mari, deoarece formula de calcul se va schimba.

  „Începând cu anul 2023 avem un alt tip de contract care se bazează pe o formulă, care înseamnă reactualizarea prețului în funcție de prețul ROPEX, care este prețul mediu al tuturor piețelor de energie. Din anul 2023 va fi un alt preț“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, la o emisiune de la postul Gorj Tv.

  Furnizorii de energie au refuzat ofertele de la CEO

  Daniel Burlan a relatat că a lansat oferte de achiziționare de energie electrică, dar marii furnizori au refuzat și au preferat să cumpere de pe Piața Zilei Următoare (PZU): „La acel moment, prețul pe PZU era de 180-190 de lei, iar noi am încheiat contracte de 270 de lei. Furnizorii care se plâng că nu au energie, îi rugam să vină și să cumpere energie, dar evitau să facă contracte cu noi, deoarece pe PZU era un preț mai mic și se bazau că vor cumpăra tot de pe PZU la un preț mic. Din păcate, a venit această perioadă care a făcut să explodeze prețurile și s-au trezit fără cantități sau nevoiți să cumpere cu niște prețuri mai mari, deși aveau niște contracte cu consumatori finali la niște prețuri mai mici“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: