spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO vinde bunuri să facă rost de bani pentru investiții

  CEO vinde bunuri să facă rost de bani pentru investiții

  Complexul Energetic Oltenia vinde bunurile de care nu mai are nevoie, să facă rost de bani pentru noile investiții și pentru a pune în aplicare Planul de restructurare și decarbonare, valabil până în 2026. Este cazul Centrului de agrement și de tratament de la Săcelu.

  Pentru valorificarea activelor prin organizarea unei licitații deschise cu strigare, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. va colecta toate ofertele neangajante primite de la agenții economici interesați, în baza scrisorilor de intenție și a solicitărilor de informați specifice exprimate. Pentru ofertanții interesați, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a pregătit un material de prezentare al CRPFM Săcelu, broșură care poate fi accesată în mod electronic, sau poate fi preluată de la sediul Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., în baza unei cereri individualizate, după semnarea unui acord de confidențialitate. Potențialii ofertanți pot solicita clarificări și informații în baza unei scrisori de intenție privind cumpărarea unui imobil anume, sau a întregului pachet de active menționat. Corespondența este obligatorie în formă scrisă și autentică, constituind baza de pornire a unei posibile tranzacții.

  „Elementele și condițiile ofertei preliminare și neangajante se vor regăsi în Instrucțiunile de Ofertare. Participarea la etapa ofertelor preliminare si neangajante nu creează în sarcina achizitorilor/ investitorilor obligația de a depune o oferta angajantă. Ulterior formulării unei opinii avizate, se va proceda la: – obținerea avizelor legale în vederea vânzării; – efectuarea unei evaluări în vederea stabilirii prețului de pornire la licitație; – obținerea de avize și aprobării statutare, în vederea vânzării. Elementele și condițiile ofertei angajante vor fi stabilite în Caietul de Sarcini ce va fi elaborat ținând cont de interesul manifestat de achizitori / investitori pentru participarea la Procedura de Selecție și va fi disponibil după finalizarea etapelor I și II. Data și ora limită până la care pot fi depuse ofertele preliminare și neangajante este 17 octombrie 2022, ora 23:59 (ora României).”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Alte măsuri pentru încadrarea în planul de restructurare

  Complexul Energetic Oltenia și-a propus să închidă grupuri energetice și cariere miniere și să reducă numărul de angajați. De asemenea, a selectat investitori pentru a construi parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze naturale. În acest sens, au fost aprobate acordurile de asociere cu OMW Petrom pentru constituirea societăților pe acțiuni care să realizeze patru parcuri fotovoltaice la: SE Ișalnița, EMC Roșia Rovinari, SE Rovinari și pe halda interioară Rovinari Est a SE Rovinari. A fost aprobat Acordul Acționarilor între CEO și Tinmar Energy pentru constituirea societăților pe acțiuni care să realizeze patru parcuri fotovoltaice la SE Rovinari și SE Turceni, precum și a unui bloc pe gaze naturale de 475 MW la SE Turceni care va înlocui un grup de 330 MW.

  Parcurile fotovoltaice trebuie să fie gata până în 2024, iar grupurile pe gaze naturale până în 2026. CEO va mai vinde o bază sportivă la Ișalnița și Termocentrala de la Brăila. În cărți este vorba și de Hostelul Maiami din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: