spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO vinde în continuare energia de la Termocentrala Craiova

  CEO vinde în continuare energia de la Termocentrala Craiova

  Complexul Energetic Oltenia vinde în continuare energia produsă de Termocentrala din Craiova. Aici funcționează un grup energetic pe bază de cărbune. Motivul pentru care compania energetică vinde curentul electric produs la Craiova este lipsa licenței în domeniu. Se fac demersuri pentru ca Societatea Electrocentrale Craiova să obțină un astfel de certificat. Termocentrala Craiova 2 a fost externalizată recent din CEO. Compania mamă a pregătit însă un proiect pentru construirea unei centrale pe gaze naturale la Termocentrala Craiova.

  Astfel, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a finalizat încărcarea în platforma PNRR a proiectului: „CPH 295MW pentru S Electrocentrale Craiova SA” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă din cadrul PNRR. Obiectivul general al proiectului propus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR îl reprezintă realizarea unei capacități noi de producere energie electrică și termică pe gaze naturale în cogenerare de înaltă eficiență, de 295 MW, pentru Electrocentrala Craiova. Proiectul are în vedere obiective economice (reducerea semnificativă a consumului specific de combustibili, reducerea cheltuielilor de operare, reducerea costurilor specifice de producție pentru energia utilă), obiective sociale (creșterea accesibilității la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică – SACET și sporirea confortului termic) și obiective de mediu (emisiile poluante în atmosferă sunt nesemnificative, nu cauzează niciun prejudiciu semnificativ obiectivelor de mediu).

  Operarea centralei se va face cu conformarea la cerințele BAT privind emisiile de NOx, CO, pentru instalațiile de ardere tip ciclu combinat gaze-abur. Valoarea rezultată a costurilor eligibile necesare pentru implementarea investiției este de 1.26 miliarde lei, diferența până la valoarea totală a proiectului, respectiv 378 milioane lei, va fi acoperită prin contribuția proprie societății Electrocentrale Craiova SA, care a preluat proiectul depus în PNRR. „Proiectul are o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor Planului Naţional Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) 2021-2030 privind energia și clima, prin crearea de noi capacități de producție a energiei electrice cu emisii reduse de carbon, răspunzând obiectivului climatic al Uniunii Europene pentru 2030 și a obiectivului privind neutralitatea climatică până în 2050, prin reducerea semnificativă a emisiilor de noxe.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!