spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăEconomicCondescu : "scenariul din 2003 se repetă şi în 2011"

    Condescu : „scenariul din 2003 se repetă şi în 2011”

    „Dacă se va continua cu actuala strategie energietică, peste un an ne vom uita la aceste investiţii ca la muzeu!”. Acesta a fost mesajul transmis politicienilor şi parlamentarilor prezenţi la inaugurarea de la CE Turceni, de către preşedintele FNME Marin Condescu. Liderul minerilor din Oltenia consideră că „aceste lucrări trebuiau făcute de 20 de ani. Să sperăm că va ieşi şi strategia care va va putea relansa cu adevărat industria minieră şi energetică sau producţia de energie pe bază de cărbune”.

    Prezent la CE Turceni, la inaugurarea investiţiilor de desulfurare, preşedintele FNME Marin Condescu a accentuat gravitatea situaţiei în care se află la momentul actual sistemul minier şi energetic. Cu privire la înfiinţarea Complexului Oltenia, Marin Condescu a precizat că la ultima negociere avută cu Ministrul Economiei Ion Ariton, stadiul discuţiei a fost adus până în punctul în care „CSAT trebuia să anuleze actul normativ de înfiinţare a Electra şi să constate o nouă construcţie, Complexul Oltenia”. Din punctul de vedere al lui Condescu, în Complexul Oltenia se poate vorbi de orice fel de management. „Managerului privat trebuie să-i dai perioada de timp pentru care face lucrarea pentru comunitatea în care funcţionează. Relaţia de colaborare cu comunitatea este foarte importantă”, a mai declarat liderul Condescu. De altfel, acesta şi-a justificat declaraţiile legate de managerul privat şi printr-un exemplu „la Rovinari, dacă nu exista o conducere înţeleaptă, autorităţi interesate şi colaborare,de mult şi-ar fi încetat activitatea şi mina şi termocentrala”. Una peste alta, Condescu consideră că „există manageri buni şi răi. Să spună Ministerul Economiei ce vrea să facă cu un manager privat? Consider că toate companiile de stat, CE Craiova, Turceni, Rovinari şi SNLO au manageri buni şi nu-s motive de schimbare”.

    Condescu : „e inadmisibil să taxezi SNLO”

    Declaraţiile date au demonstrat clar, faptul că liderul minerilor din Oltenia este deranjat de atitudinea Ministerului Economiei cu privire la SNLO. În primul rând, nemulţumirea lui Condescu pleacă de la faptul că „este inadmisibil ca pe SNLO să o taxezi de două ori doar pentru că este a ta, pentru că nu plăteşti ce consumi şi penalizezi ceea ce nu încasezi. 2000 de miliarde sunt blocate de stat în companii de stat, iar RAAN-ul aparţine de Ministerul Economiei. Atunci, ce vrei de la această companie?”. De altfel, Condescu consideră că situaţia prin care trece la momentul actual SNLO, este un scenariu care se repetă şi care s-a mai întâmplat în 2003. „Ce este în 2011 este scenariul care se repetă din 2003. Hidroelectrica a rămas atunci datoare la SNLO 17000 de miliarde şi în acest an secetos Hidroelectrica va rămâne datoare la Complexuri şi nu vor plăti cărbunele”, a mai declarat Condescu. Acesta transmite un mesaj şi se întreabă câţi din politicienii prezenţi la evenimentul de la CE Turceni sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă „câți din domnii politicieni, prezenţi aici, sunt conştienţi de ce reprezintă. Sindicatele nu pot face strategii şi nici promova legi şi hotărâri. Noi doar încercăm să conservăm locurile de muncă şi câştigurile salariale”, a mai spus Condescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: