spot_img
23 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicCozma, venit în Gorj să agite minerii

  Cozma, venit în Gorj să agite minerii

  O parte din autorităţile judeţului consideră că fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma nu are ce cauta în unităţile miniere, cu atât mai mult cu cât acesta nu are un program bine stabilit. Primarul Municipiului Motru a declarat că ceea ce s-a întâmplat la Roşiuţa cu Miron Cozma, a fost un lucru impardonabil.

  În timp ce o parte din primarii localităţilor pe raza cărora funcţionează unităţi miniere se întreabă ce caută Miron Cozma prin unităţile miniere, acesta îşi duce la îndeplinire planul. Astfel, dacă luni a fost huiduit de minerii de la Cariera Roşiuţa, în dimineaţa de ieri a stat de vorba liniştit cu aproximativ 40 de salariaţi de la Cariera Roşia, cărora le-a transmis mesajul său, acela că mineritul este la un pas de a fi distrus, dar şi că trebuie ales un lider sindical adevărat. Nici forma de conducere a CE Oltenia nu a scăpat de ochiul critic al lui Cozma, acesta spunându-le minerilor faptul că trage un semnal de alarmă asupra situaţiei din minerit. Conform unor surse, acesta le ar fi spus minerilor prezenţi că dacă se va continua cu forma de management privat, CE Oltenia se va închide. Trecut prin unităţile miniere pentru a agita minerii, după cum a declarat vicepreşedintele SME Oltenia, Nelu Roşca, o parte din primarii judeţului iau poziţie şi susţin că fiecare unitate ar trebui să ia propriile măsuri. „Nu ştiu cine l-a primit, însă am înţeles că oamenii au fost destul de ostili. Nu ştiu ce caută la noi, însă măsuri ar trebui să ia cei din zonele respective”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

  Hanu: „nu se poate intra în unitate aşa simplu”

  Primarul Municipiului Motru a declarat că venirea lui Cozma printre minerii de la Roşiuţa a fost o faptă impardonabilă, cu atât mai mult cu cât a fost nevoie de intervenţia unor persoane pentru a-l scoate pe acesta dintre salariaţii nervoşi. „Un lider de sindicat nu poate intra într-o unitate fără avizul şefului de acolo. Ceea ce s-a întâmplat la Roşiuţa a fost un lucru impardonabil, noroc că au fost oameni responsabili care l-au scos afară. Nici nu am înţeles prea bine ce doreşte, nu se stie pe cine reprezintă, cică vrea doar să vorbească”, a precizat, la rândul lui, primarul Dorin Hanu. Săptămâna trecută, Miron Cozma a stat de vorbă şi cu minerii de la Unitatea de Mentenanţă Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: