spot_img
Altele
  AcasăEconomicCurtea Constituțională, sesizată în procesul lui Ciobotărică

  Curtea Constituțională, sesizată în procesul lui Ciobotărică

  Soarta foștilor și actualilor directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), care sunt judecați pentru abuz în serviciu în cazul acordării de despăgubiri bănești fostul director pe energie, va fi decisă de către Curtea Constituțională. Procesul se desfășoară la Tribunalul Gorj și a ajuns la final. Instanța a rămas în pronunțare și a stabilit că sentința va fi emisă pe data de 3 noiembrie, numai că inculpații au invocat o excepție pe motive de neconstituționalitate.

  Completul de judecată al Tribunalului Gorj a respins cererea, însă cei în cauză au atacat decizia. Curtea de Apel Craiova a admis recursul și a decis sesizarea Curții Constituţionale: „Admite recursul. Casează în parte încheierea recurată şi rejudecând, admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a disp. art.1 din OUG nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, prin raportare la disp. art. 2,art.115 alin(4) şi (6) precum si art. 147 alin.(1) si (4) din Constituţia României”.

  Trimiși în judecată pentru că au aprobat plăți compensatorii către un fost director

  Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere; Dorina Jianu, fosta șefă a juriștilor și Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al CEO, au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupţie sub acuzaţia de abuz în serviciu, pentru că au aprobat plata către fostul director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, a unei compensații în sumă de 128.000 de lei pentru pleca din funcția pe care o ocupa. Potrivit DNA, cei trei inculpați, care făceau parte din Directoratul CEO, nu aveau în atribuții aprobarea și plata vreunui gen de remunerație, această competență aparținând altui organism din cadrul societății, Consiliul de Supraveghere.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: