spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăEconomicDă de pământ cu marii lideri de sindicat din CEO

  Dă de pământ cu marii lideri de sindicat din CEO

  Un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia este nemulțuimit de poziția șefilor de federații sindicale reprezentative față de angajații companiei energetice. Este vorba de Vasile Tivig, membru al Sindicatului Energia din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari.

  Tivig este încadrat la UMC Jilț și este de părere că marii lideri sindicali au știut tot timpul ce se va întâmpla în viitorul apropiat la Complexul Energetic Oltenia. Aceștia sunt acuzați de sindicalist că intenționat nu i-au informat pe oameni în legătură cu țintele din Planul de restructurare. Obiectivul ar fi fost acela de a exista liniște în carierele miniere și la termocentrale.

  „Văd o armată de „mari liberi” sindicali, cum își dau cu șezutul de pământ, pentru salvarea CEO…Doi ani de zile, ce ați făcut? Acum simțiți că vă pierdeți cotizanții??? Nu vă este rușine? Mineri și energeticieni, pentru ce mai plătiți cotizații?”, conform lui Vasile Tivig, membru în Sindicatul „Energia” din Rovinari.

  Au publicat Planul revizuit

  Complexul Energetic Oltenia a publicat, zilele trecute, pe site, un rezumat al Planului de restructurare revizuit 2021 – 2026, cu perspectiva anului 2030, aprobat în ianuarie 2022. Documentul are 15 pagini. Acesta menționează că, după 2026, vor rămâne la CEO trei grupuri energetice, în rezervă de capacitate(grupurile 4 și 5 de la Termocentrala Rovinari și grupul 5 de la Termocentrala Turceni). Tot după 2026 vor mai fi păstrate 4 cariere miniere, în capacitate rezervată. Este vorba de Cariera Jilț Nord, care se va închide în 2027, Cariera Pinoasa care se va închide în 2030, Cariera Roșiuța care se va închide în 2029 și Cariera Roșia care se va închide în 2030. De la 11.000 de angajați, CEO va rămâne în 2026 cu 4.500, iar în 2030 cu 2.613. În documentul de pe site doar se amintește de noile investiții. Nu se cunoaște însă cum vor funcționa grupurile și carierele miniere în rezervă de capacitate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: