spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicDan Plaveți se apucase de fotovoltaice înainte să vină la CEO

  Dan Plaveți se apucase de fotovoltaice înainte să vină la CEO

  Actualul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia era angrenat în dezvoltarea unui parc fotovoltaic, înainte să fie numit în conducerea companiei energetice.

  Dan Plaveți era desemnat să se ocupe de dezvoltarea unui astfel de proiect la compania Eco Sole Mio SRL. Obiectivul era punerea la punct a proiectului de producție energie electrică din surse fotovoltaice. A fost solicitat de către Ministrul Energiei, Virgil Popescu, să se prezinte la Complexul Energetic Oltenia, după ce vechii șefi ai companiei energetice, în frunte cu Daniel Burlan, au fost înlăturați.

  Complexul Energetic Oltenia este condus, de câteva zile, de Dan Plaveți, numit în Directoratul colosului energetic, în baza unui mandat pe 4 luni. Chiar de la numirea în Directorat, s-a vehiculat și ulterior confirmat faptul că Dan Plaveți va fi cel care va conduce destinele Complexului Energetic Oltenia în acest an. Numirea lui Dan Plaveți a fost făcută în baza prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Este de menționat că Plaveți, absolvent al Universității Politehnice București, a ocupat succesiv funcții de conducere în cadrul unor companii, inclusiv în domeniul energetic, precum vicepreședinte și, ulterior, președinte al ANRE în perioada 2009–2012, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica SA în anul 2017, Director General al  Hidroserv SA în perioada 2018-2021.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: