spot_img
26.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicDeficit de specialiști la Termo Rovinari

  Deficit de specialiști la Termo Rovinari

  Unul dintre liderii de sindicat din Termocentrala Rovinari trage un semnal de alarmă, cu privire la situația personalului de la unitate.

  Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” din Sucursala Electrocentrale Rovinari, a declarat că, în ultimii ani, mulți specialiști au plecat, prin pensionare. În locul acestora nu au mai fost aduse alte persoane la fel de pregătite, sau care să intre în programe de specializare pe lângă salariații cu experiență. De altfel, în termocentrale este cel mai greu de înlocuit specialiștii care părăsesc sistemul. Au fost făcute, luna aceasta, 600 de angajări, însă doar în minerit și nu la termocentrale.

  Manu Tomescu a declarat că, în ultimii ani, unitatea a pierdut peste 100 de specialiști, care nu au mai fost înlocuiți. Angajații care au rămas au tot preluat sarcinile celor care au plecat și își desfășoară cu greu activitatea.

  Potrivit sindicalistului, ar trebui ca administrația să pregătească și salariații care le vor lua locul celor care, până la urmă, se vor pensiona, în baza noilor acte normative care au modificat Legea pensiilor.

  Termo Rovinari se închide ultima

  Este de amintit, că Termocentrala Rovinari va fi ultima ce se va închide, potrivit Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Astfel, sucursala amintită va fi singura unde vor mai exista două blocuri energetice pe bază de cărbune. Acestea se vor afla în rezervă, după 2026. Vor fi pornite numai la solicitarea Dispeceratului Energetic Național, în anumite perioade. În momentul de față, la Termocentrala Rovinari sunt în funcțiune două grupuri energetice. Este vorba de grupurile energetice numerele 4 și 6, cu încărcare maximă.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Nu cumva cu sprijinul si la insistenta anumitor sindicalisti au fost disponibilizati specialistii din CEO? S-a vrut calee libera spre dezastrul industriei energetice pe carbune! Iar voi care ” spumegati de furie” sunteti printre nemernicii acestui dezastru.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: