spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicDemersuri pentru ca Mina Tehomir să nu se inunde. Ce se va...

  Demersuri pentru ca Mina Tehomir să nu se inunde. Ce se va întâmpla cu ea

  Complexul Energetic Oltenia face demersuri pentru ca fosta Mină Tehomir să nu se inunde. Unitatea minieră este în conservare și urmează să fie executate lucrările de închidere definitivă a acesteia.

  Au fost alocate fondurile necesare pentru execuția de reparații la motoarele electrice de joasă tensiune care se află în dotarea Unității de Conservare, Închidere Perimetre Miniere Motru, care administrează Mina de subteran de la Tehomir. Serviciile de reparare a motoarelor trebuie să fie executate de un operator autorizat.

  Serviciul este necesar pentru asigurarea stocurilor de motoare electrice funcționale în vederea înlocuirii celor care se vor defecta în activitatea de transport (vagoneți de mină), evacuarea apei din subteranul minei Tehomir, din cadrul Direcţiei Miniere, în cursul anului 2024.

  Complexul Energetic Oltenia a anunțat și un program de închidere a carierelor miniere de suprafață. Astfel, măsurile de restructurare care vizează închiderea/conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementare: pentru perimetrele miniere Peșteana, Lupoaia și Husnicioara există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică; pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord există în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității.

  Carierele Complexului Energetic Oltenia se închid și se ecologizează conform Planului de restructurare aprobat prin Decizia C(2022) 553, corelat cu necesarul de lignit pentru capacitățile energetice care vor asigura funcționarea sigură și stabilă a Sistemului Electroenergetic Național și în concordanță cu lucrările de punere în siguranță a extracției de lignit prevăzute în Planul de Închidere a Activității (PIA) pentru fiecare carieră.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!