spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicDeputat: Tare mi-e teamă că grupurile pe gaze de la CEO nu se...

  Deputat: Tare mi-e teamă că grupurile pe gaze de la CEO nu se vor face

  Unul dintre parlamentarii de Gorj are o solicitare pentru șefii Complexului Energetic Oltenia. Claudiu Manta, deputat PSD de Gorj, susține că este obligatoriu ca administrația companiei energetice să facă demersuri pentru modificarea Planului de restructurare și decarbonare. Acesta prezintă întârzieri în special la capitolul implementării noilor investiții.

  Parlamentarul a menționat că este nevoie ca Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia să fie modificat, pentru că există riscul de închidere de capacități, fără ca altele să le ia locul.

  Este vorba, în special, de grupurile pe gaze naturale. Obiectivul este construirea a două grupuri pe gaze naturale la Turceni și la Ișalnița, precum și a 8 parcuri fotovoltaice, în județele Gorj și Dolj, pe fostele halde de steril din carierele miniere din Gorj și pe fostele depozite de zgură și cenușă de la sucursalele electrocentrale din cele două județe.

  „Tare mi-e teamă că grupurile pe gaze de la CEO nu se vor face. Durează foarte mult cu procedurile. Este nevoie și de o conductă pe gaze. Durează ani de zile. Nu cred că se vor mai face. Trebuie prelungit pentru câțiva ani Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. În 2027 intră în retehnologizare și un grup de la Cernavodă. Până în 2031 vor lipsi din sistem 750 de MW. Cine îi va pune în loc? România nu poate fără Complexul Energetic Oltenia. Nu poate nici doar din import. Acum nu este o perioadă de stres. Ce vom face când va fi cerere mare de energie, când nu se va putea asigura diferența din import?”, a declarat deputatul Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!